Dort Sněžka
Recept ještě nebyl hodnocen2 bílky s 2 PL vody a špetkou soli ušleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme 3 PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a přidáme žloutky. Do této hmoty lehce vmícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
2 bílky s 2 PL vody a špetkou soli ušleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme 3 PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a přidáme žloutky. Do této hmoty lehce vmícháme…
V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto…
Krůtí maso je velice zdravé, ale nemá výraznou chuť, proto je nutné ho kořením dochutit a žampiony jsou vždy vítanou náplní smetanových omáček. Jako přílohu můžete…
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které…
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…
Receptů na špenátové "mechové" moučníky existuje už více, ale tento dort je netradičně pečený ve formě tvaru stromečku. S jeho výrobou i ozdobením nám mohou pomoci děti,…
Honí vás mlsná a přitom byste si dali něco opravdu osvěžujícího? Vyzkoušejte tuto sladkokyselou nádheru do skleničky. Nadýchaná žloutková pěna s citronem, máslem a…
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo…
Míchaná vajíčka jsou skvělým zdrojem bílkovin a tuků, takže s nimi můžete pravidelně začínat den. Jejich krémovost pak zajistíte smetanou a mícháním na pánvi. Takto…
Zužitkovat starší brambory není vůbec těžké. Když víte jak na to, budou skvělou volbou na oběd, nebo večeři. Oloupané, nakrájené na plátky, proložené uzeným masem a…
Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo…
Pokrmy z jednoho pekáčku se díky své nenáročnosti na přípravu těší veliké oblibě. Kuřecí maso, zapečené společně se slaninou a bramborami, okořeněné bazalkou a zalité…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Kakaový korpus vespod, na něm leží bohatá vrstva sladké tvarohové náplně se smetanovo-vanilkovou příchutí a celé to kompletuje kyselejší komponent v podobě rybízu.…
Jídla z pomalého hrnce mají své kouzlo. Maso zůstane krásně šťavnaté a omáčky jsou plné chuti a krásně voní. Vepřová kýta se smetanovou zeleninou omáčkou, je ideálním…
Granátové jablko u nás není zrovna nejtradičnější surovinou, ale jeho užití v kuchyni je opravdu široké. Sladkokyselá zrníčka použijeme k přípravě lahodné omáčky, kterou…
Luštěninové polévky jsou pro chladné dny jako stvořené. Dobře zasytí a prohřejí nám tělo. Vyzkoušejte například tuto polévku z bílých fazolí s paprikovou klobásou a…
Karamelové větrníky a žloutkové věnečky jako z cukrárny můžete připravit současně z jednoho těsta. Příprava je sice náročnější, ovšem podle tohoto detailního postupu ji…
Karamelové větrníky a žloutkové věnečky jako z cukrárny můžete připravit současně z jednoho těsta. Příprava je sice náročnější, ovšem podle tohoto detailního postupu ji…
Tarhoňa orestovaná se slaninou, pórkem a krémově smetanovými vejci, je perfektní volbou pro všednodenní večeři. Příprava nás časově nezatíží a připravíme chutné a snadné…
Chcete-li rodinu rozmazlit, připravte domácí flíčky. Jejich příprava je sice pracná, ale s kupovanými je nelze srovnat. Zapečené se šunkou jsou vynikající večeří, ke…
Chutná směs na špagety hned ve dvou variantách. První rajčatová směs s pikantní feferonkou a vepřovým masem a druhá obohacená o žampiony, smetanu a zelený pepř. Pokud…
Rychlá krémová polévka s medvědím česnekem vám v chladnějších jarních dnech zajisté přijde k chuti. Na přípravu vám postačí pouze pár základních surovin. Polévka je…
Domácí Kinder mléčný řez – nadýchaný kakaový korpus, jemný medový krém a dokonale lahodná chuť, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Dopřejte si tuto neodolatelnou…