Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Recept ještě nebyl hodnocenIdeální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ideální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a…
Vyzkoušejte tento chutný nepečený dort, který tvoří vrstva piškotů, vrstva skvělého jemného krému ze šlehačky a zakysané smetany a spousty ovoce. Příprava je snadná a na…
Tiramisu je bezesporu jedním z celosvětově nejoblíbenějších dezertů. S ovocnou sezonou mu pak můžeme dopřát různých obměn. Tentokrát sáhneme po šťavnatých a osvěžujících…
Vůně rozmarýnu a hub provází tyto smetanové kroupy s restovanou krkovičkou. Krkovici předem nakořeňte a nechte přes noc marinovat v lednici. Díky tomu bude krásně…
Sladká dýně, šťavnatá rajčata a voňavé koření dodají těstovinám lehkost i plnou chuť. Jednoduchý recept, který potěší jako rychlý oběd i sytá večeře, a navíc krásně…
Vláčný ořechový korpus, jemný krém z jogurtu a zakysané smetany, navíc jemná povidla a šťavnaté čerstvé plody ostružin. Tento dort je lehký, svěží, příjemně vláčný a…
Nadýchané bílkové řezy s kokosem, čokoládou a ořechy lákají na lehké těsto i šťavnatou náplň z tvarohu, šlehačky a jablek. Sladká vůně rozinek a medu doplní dezert,…
Jablečný koláč z formy je plný vláčné makové náplně ve spojení s kousky jablek. Voní máslem a medem a přijde k chuti všem milovníkům sladkého pečení. Celý moučník skvěle…
Lahodná kombinace šťavnatých jablek a kapky alkoholu, která dodá moučníku originální chuť i vůni. Tento dort je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i zpestření…
Kombinace lehce nasládlé omáčky s jemným kuřecím masem. Tento perfektní podzimní pokrm plný barev a chutí potěší celou vaši rodinu. Dýně a mrkev dodají pokrmu příjemnou…
Treska je lahodné a křehké maso, které využijete k přípravě chutných a snadných filet v medovo-hořčičné omáčce. Smetanovou omáčku stačí dochutit čerstvým koprem a…
Sladká sametová a plná pravé čokolády, přesně taková na jakou máte chuť po dlouhém dni. Příprava horké čokolády je jednoduchá a výsledek chutná jako z oblíbené kavárny.…
Nejdříve oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku, prášek do pečiva a…
Kuřecí prsa nebo stehenní řízky pokrájíme na menší medailonky, které mírně osolíme a opepříme. Před máčením v těstíčku je obalíme v hladké mouce.Nivu nastrouháme do…
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.Pekáček vymažeme olivovým olejem a dno poklademe…
Na másle zpěníme pórek, přidáme špenát, trochu opepříme a osolíme. Vejce rozšleháme ve smetaně a trochu osolíme a opepříme. Do koláčové formy rozprostřeme pečící papír,…
Játra odblaníme, omyjeme, osušíme a prošpikujeme špalíky slaniny. Ze všech stran je opepříme a dáme na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo…
Cibuli nakrájíme na drobné měsíčky, osmahneme do sklovata, přidáme maso na nudličky nebo na kostičky, které ve wok pánvi osolíme a okořeníme bylinkami. Postupně přidáme…
Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je krátce osmahneme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme.Přilijeme část vody a vaříme zhruba 10…
Těsto: Pečlivě oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh přidáme cukry a žloutky, přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem prosetou pres jemný cedník…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.Pridáme nastrúhané mandle, mlieko, sódu bicarbónu, kakao a vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu. Krátko prešľaháme.Nakoniec jemne…
Bílky vyšleháme s cukrem dopevna, všleháme olej a žloutky a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na hlubším plechu vyloženém pečicím papírem (cca 25x35cm…
Candát je považován za jednu z nejkvalitnějších a nejchutnějších ryb. I zapřísáhlí milovníci mořských ryb musí před jeho kvalitou smeknout. Rychlou a jednoduchou úpravu…
Tento lahodný dort tvoří piškot z mandlové mouky, nadýchaný krém ze smetany a mascarpone a rozvar z čerstvých třešní. Dort po dokončení zamrazíme a podáváme buď jako…