Brynzová pěna
Recept ještě nebyl hodnocenBrynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brynza, slovenský národní poklad a pomazánka z ní, má svoji typickou a nezaměnitelnou ostřejší chuť. Můžeme ji podávat jako zdravou večeři s pečivem a čerstvou zeleninou…
Krtkův dort je snad jedním z nejoblíbenějším druhem dortů u nás. Je v něm všechno, co k dortu patří a chuť je naprosto famózní. V tomto receptu je však místo kulatého…
V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty…
Nadýchaný piškotový korpus, lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany a vaše oblíbené ovoce - to je ideální způsob, jak zpracovat sezónní ovoce. Dezert můžete ještě…
Tvarohové koláče patří mezi klasiku, kterou dědíme z generace na generaci. Možná i vy máte v šuplíku nějaký ten babiččin osvědčený recept. Tentokrát jsme se ale rozhodli…
Jablka nakrájíme nadrobno a v hrnci je s 1 hrnkem vody a 2-3 lžícemi cukru vaříme do změknutí 15-20 minut.Pudink rozmícháme v 1/2 hrnku vody, přidáme do jablek a 2-3…
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku…
Jednoduchý hrnkový koláč se zakysanou smetanou, borůvkami a drobenkou je rychlý a vhodný i pro úplné začátečníky. Skvěle se hodí, když zrovna nemáte moc času, protože…
Sezona letního ovoce si žádá pravidelný příděl sladkých ovocných knedlíků. O svůj recept na lahodné tvarohové knedlíky plněné třeba jahodami či meruňkami se podělil sám…
Honí vás mlsná, ale nemáte moc času vymýšlet, co připravit? Tato jednoduchá buchta je skvělým moučníkem, který je rychlý na přípravu a skvělý na chuť. Základní hrníčkové…
Hledáte recept, podle kterého uděláte jednoduše božský salát s červeným zelím? Pak zkuste přesně tento, je snadný, rychle hotový a co je nejdůležitější, je vynikající.…
Lahodná a jemná polévka plná fazolí a hub je výborný nápad na oživení jídelníčku. Houby polévce dodají šmrnc a fazole jsou zásobárnou plnohodnotných bílkovin. Dali byste…
Milujete zákusky z cukrárny? Tyhle domácí dortíky jsou pro vás to pravé. Tento dezert tvoří lehký nadýchaný piškot se smetanovým krémem a ovocem v barevném želé. Ke…
Slané koláče z listového těsta obložené zeleninou a sýrem si získávají stále větší oblibu. Těsto si většinou kupujeme jako polotovar, což nám ušetří čas a náplň si vždy…
Pokud máte doma oblíbenou českou Margotku a zároveň přemýšlíte, jaký upéct moučník na víkend, máme pro vás tip. Vyzkoušejte řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou…
Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Mezitím si vyšleháme šlehačku se…
Lehký salát, s čínským nádechem, je nejen vděčným obědem do práce, ale i večeří. Salát s restovaným kuřecím masem v zajímavě kořeněném těstíčku s lehce pikantním…
Osvěžující broskvový dezert si zamilujeme na první lžičku. Měkounký piškot, lehký nadýchaný krém a broskve v pudinku tvoří dohromady skvělý moučník, kterým pohostíte…
Také milujete recepty, díky kterým můžete zužitkovat poslední suroviny z lednice? A navíc připravit skvělou večeři či svačinu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept s…
Pórková polévka je hřejivá, levná, snadná, přizpůsobená českým chutím. Finální tečku téhle polévce ovšem dodá teprve česnek a majoránka. Na talíři ještě můžete posypat…
Chystáte se grilovat? Ke grilovanému masu i zelenině se výborně hodí tento lehký dresink ze zakysané smetany, jogurtu, česneku a bylinek. Příprava je velmi jednoduchá a…
Univerzální těsto, které připravíte z mouky, tuku a zakysané smetany. Může z něj upéct rohlíčky plněné sladkými náplněmi, jako je tvarohová, ořechová či povidlová.…
Červená řepa je bohatá na vitaminy a minerály. Salát z vařené červené řepy budete mít do třičtvrtěhodiny hotový a splní svou funkci jako skvělá příloha k masu. Chutnat…
Dezerty do skleniček neboli poháry mají oproti těm klasickým značnou výhodu, tou první samozřejmě je, že jsou nepečené. Ale potěší vás například i proto, že vám jen…