Houbový hrášek
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji speníme drobne pokrájanú cibuľu, prihodíme pokrájaný cesnak, zasypeme mletou paprikou. Do základu dáme pokrájané huby, osolíme, okoreníme, varíme cca 15 min.,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji speníme drobne pokrájanú cibuľu, prihodíme pokrájaný cesnak, zasypeme mletou paprikou. Do základu dáme pokrájané huby, osolíme, okoreníme, varíme cca 15 min.,…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vsypeme do větší mísy a zalijeme vývarem. Žloutky si oddělíme od bílků a vyklopime je do misky s mlékem. Kostičky nasáklé vývarem…
Houby pokrájíme na drobné kousky, podusíme na másle a necháme vychladnout. Cibuli, okurku a případně vejce také rozkrájíme. Přidáme hořčici, majonézu, sůl a pepř. Vše…
Dáme si vařit omyté kuřecí maso na polévku s mrkví i s řapíkatým celerem. Měkčí řapíkatý celer i mrkev z polévky po chvíli vyndáme a pokrájíme na malinké kousky…
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, na kolečka nakrájený pórek a nahrubo nastrouhané mrkve.…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku dáme vsrtvu brambor, na ně nakrájenou cibuli. Pak mleté maso, sůl, pepř, kmín, na kolečka nakrájené papriky a…
V míse si smícháme všechny ingredience na těsto, musí se všechny pěkně spojit. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a asi 10 minut hněteme. Poté zformujeme z těsta…
Rýži propláchneme a uvaříme dle svých zvyklostí (já ji vařím v 1,5 násobku osolené vody na velmi mírném plameni 17 minut).Mrkev nahrubo nastrouháme, celer nakrájíme na…
Maso nařízneme na co největší plátek a lehounce naklepeme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím povrch masa. Škrabkou na zeleninu vytvoříme z lilku co nejtenčí plátky. Na…
Cibuli a cesnek nakrajime na drobno a na olivovem oleji osmazime do zlatova. Pote prisypeme houby pokrajene na vetsi kousky, smes osolime, opeprime a chvilku restujeme,…
Cibuli a cesnek nakrajime na drobno a na olivovem oleji osmazime do zlatova. Pote prisypeme houby pokrajene na vetsi kousky, smes osolime, opeprime a chvilku restujeme,…
Rybacie filety rozkrojíme po dĺžke na 2 tenšie filety. Posolíme a na každý pásik položíme tenký plátok tvrdého syra. Na koniec každej filetky položíme kúsok sušenej…
Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme huby, osolíme, okoreníme a podusíme 20 minút. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezanú brokolicu, osolíme a…
Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme huby, osolíme, okoreníme a podusíme 20 minút. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezanú brokolicu, osolíme a…
Stehenní řízky rozporcujeme na kousky. Osolíme a obalíme v kuskusu. Chvilku počkáme než se kuskus "spojí" s masem a nasákne šťávu. Následně pozvolna smažíme v oleji. …
Z kousku celeru, petržele a mrkve nakrájíme podlouhlé hranolky a na krátkou chvilku je vhodíme do vařící vody, ale nevaříme moc do měkka, pouze krátce. Vyjmeme a necháme…
Polévka: Brambory očistíme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Pak přidáme do hrnce očištěné, nakrájené a oprané houby (sušené předem…
Polévka: Brambory očistíme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Pak přidáme do hrnce očištěné, nakrájené a oprané houby (sušené předem…
Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a upražíme do světlé jíšky. Poté zalijeme litrem vody (zpočátku po malých dávkách a vždy pořádně…
Roštěnec osolíme, opepříme a opečeme zprudka po všech stranách, dáme péct do trouby 160°C teplé a na 40minut. Brambory osolíme a dáme vařit společně s kořenovou…
Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem. Mleté maso…
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Kapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli,…
Namočenou cizrnu uvaříme do měkka v čerstvé vodě. Když je uvařená, pustíme do ní proudem studenou vodu a cizrnu jemně mneme mezi prsty, tak se jednoduše odstraní slupky.…