Tvarohový pletenec se slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenLibový bůček nebo anglickou pokrájíme na kostičky a rozpustíme je na pánvi. Kromě "škvarečků" bude na pánvi necelá lžíce tuku - všechno to stěrkou dobře vyškrábneme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Libový bůček nebo anglickou pokrájíme na kostičky a rozpustíme je na pánvi. Kromě "škvarečků" bude na pánvi necelá lžíce tuku - všechno to stěrkou dobře vyškrábneme do…
Rozpusíme máslo a do vlažného dáme koření a víno. Připravenou marinádou potřeme kuřecí stehna a necháme v lednici dvě hodinky odležet. Poté dáme kuřecí stehna péct do…
Vinná klobása je v mnoha domácnostech oblíbeným vánočním jídlem. Věděli jste ale, že se dá snadno připravit i na grilu? V doprovodu grilované zeleniny a vlastnoručně…
Kousky kuřete osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso ze všech stran opečeme, aby zezlátlo. Opečené kusy odložíme bokem a přikryjeme třeba miskou. Do…
Rezne naklepeme, okoreníme mletým korením a na panvici na troche oleja z oboch strán prudko opečieme. Rezne uložíme do vymastenej zapekacej misy. Na mäso rozložíme na…
Drobně nakrájenou cibuli dozlatova restujeme, zaprášíme chilli, drceným kmínem a strouhanou citronovou kůrou, vsypeme na kostičky nakrájenou kapustu, podlijeme několika…
Filé rozmrazíme, osušíme, lehce pokapeme citronem, osolíme, poprášíme moukou a sladkou paprikou. Na olivovém oleji spolu s máslem krátce opečeme z obou stran, cca 10 min…
Do hrnce nalejeme 5 litrů vody. Dáme na sporák a zapneme ploténku. Až začne voda vřít, posolíme a přidáme těstoviny. Často mícháme. Necháme 8 až 11 minut. Směs: Na…
V míse smíchám cottage, nastrouhanou kedlubnu na hrubo, nastrouhaný eidam na hrubo, olej, nasekanou pažitku, sůl a pepř. Dám vychladit do lednice. V horkých dnech je…
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Troubu předehřejeme na 180 °C a vyložíme plech pečícím papírem. Petržel nakrájíme na cca 0,5cm silná kolečka a smícháme se lžící…
V kastrůlku rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme rýži a 1-2 minuty mícháme. Poté zalijeme espresem. Necháme vyvařit…
Zakysanou smetanu vyklopíme do misky, misku naplníme mlékem a přidáme do misky společně s ostatními surovinami. Důkladně metličkou prošleháme a necháme alespoň 15 minut…
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlměsíčky (ne na nadrobno). Maso odblaníme, nakrájíme na kostky. Buď přímo v nádobě pomalého hrnce, pokud je určený na plotnu nebo v…
Srdce rozkrojíme na menší díly a dobře omyté ho dáme uvařit se solí a pepřem. Pak z něj okrájíme zbytky tuku a maso nakrájíme na kostky.V kastrole osmahneme kostičky…
Fazole slijeme a rozmixujeme nahrubo, přidáme cibuli, rozmačkaný česnek, koření a uděláme pomazánku.Tortillu ohřejeme na suché pánvi. Na teplou tortillu natřeme vrstvu…
Ze surovin na tmavé těsto vypracujeme hmotu. Bude mít tendenci se lepit. Proto ji dáme aspoň na 30 min do lednice.Ze surovin na světlé těsto oddělíme žloutky a vyšleháme…
Ze surovin na tmavé těsto vypracujeme hmotu. Bude mít tendenci se lepit. Proto ji dáme aspoň na 30 min do lednice.Ze surovin na světlé těsto oddělíme žloutky a vyšleháme…
Na korpus vše smícháme na tvárné těsto. Pokud se hmota drolí, přidáme lžíci teplé vody, rozdělíme do košíčků a do každého košíčku položíme celou ostružinu.Suroviny na…
Na korpus vše smícháme na tvárné těsto. Pokud se hmota drolí, přidáme lžíci teplé vody, rozdělíme do košíčků a do každého košíčku položíme celou ostružinu.Suroviny na…
Do mísy připravíme hladkou mouku, cukr, sušené droždí, vejce, sůl, olivový olej, vodu a důkladně promícháme v hladké těsto, necháme odpočinout.Po nakynutí uděláme z…
Matjesy pokrájíme na malé kousky. Cibulky očistíme a drobně pokrájíme i se zelenou natí.Obojí smícháme v misce i s olejem z matjesů, opepříme, trochu osolíme a dáme do…
V hrnci na rozpáleném másle orestujeme na jemno nakrájenou cibuli.Přidáme scezený hrášek, zalijeme ho vývarem a krátce povaříme.Rozmixujeme, vmícháme smetanu a minutu…
Pažitkovou omáčku můžeme beze strachu nabídnout i menším dětem, které teprve začínají ochutnávat první příkrmy. Nesmíte jí samozřejmě překořenit. To ale ani nebude třeba…
Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny…