Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně. Zeleninová omáčka a knedlík se k pečeni do party skvěle hodí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 771 kJ /
1 140 kcal
Bílkoviny135,10 g
Tuky37,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 309 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do uzavíratelné misky připravíme z uvedených surovin marinádu. Krok 2: Do misky s marinádou pak vložíme očištěné, osušené maso a ze všech stran osolené, opepřené maso. Necháme marinovat do druhého dne v chladu. Maso pak vytáhneme asi 30 minut před jeho přípravou a lehce jej osušíme papírovou utěrkou. Krok 3: Do rozpálené pánve dáme sádlo, necháme rozpustit, vložíme maso a opečeme jej ze všech stran. Vyndáme z pánve do pekáčku. Zapneme troubu na 180 °C. Krok 4: Do výpeku na pánvi vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji restovat do zlaté barvy. Poté přidáme směs kořenové zeleniny a ještě asi minutu restujeme. Poté vše přelijeme do pekáčku k masu. Krok 5: Vše v pekáčku zalijeme zbylou marinádou, mírně osolíme a zakryté dusíme do změknutí masa, cca 90 minut, i déle. Dle potřeby podléváme horkým vývarem. Krok 6: Měkké maso a koření vyndáme po dušení stranou a omáčku propasírujeme. Pokud chceme mít omáčku hustší, zahustíme ji nastrouhaným perníkem. Krok 7: Dosolíme nebo dochutíme dle vlastní chuti cukrem. Maso nakrájíme na plátky, necháme prohřát a podáváme s kulatými bramborovými knedlíky, posypanými cibulkou a dušeným červeným zelím. Byť se zdá kombinace omáčky a zelí neobvyklá, výsledek je velmi chutný.

TIP: Oblíbené recepty na bramborové knedlíky

Zveřejněno 9. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mi dovezla kamarádka asi před 15 roky z návštěvy u sestřenice v Kolíně nad Rýnem, že prý se jedná o tamní krajový recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6LYv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6LYv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř mletý, víno červené, pepř černý, jalovec, koření hřebíček, bobkový list mletý, sádlo, zelenina kořenová, vývar masový, perník, cukr

Přidat fotografie receptu