Telecí v hořčičné marinádě s kapary
Recept ještě nebyl hodnocenV misce rozšleháme víno s hořčicí. Naložíme tam maso a necháme aspoň hodinu marinovat. Rozpálíme tuk, necháme zpěnit cibulku a opečeme vyndané a okapané maso z marinády.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce rozšleháme víno s hořčicí. Naložíme tam maso a necháme aspoň hodinu marinovat. Rozpálíme tuk, necháme zpěnit cibulku a opečeme vyndané a okapané maso z marinády.…
všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí. Chleba je prý…
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (starším dětem můžete i ochutit libovolným kořením), stejně tak na droboučké kostičky nakrájejte či nastrouhejte i celer a mrkev. V…
Avokádo má uvnitř pecku. Nožem zakrojeným až do středu pecku obtočte, jako byste avokádo chtěli rozkrojit podélně na dvě poloviny. Poté jím otočte a skutečné od sebe obě…
Chřest očistíme a je-li třeba, oloupeme. Očištěný chřest nalámeme (neřežeme) na špalíky asi 2 -3 cm dlouhé a povaříme asi 5 min ve vodě. Vodu slijeme a chřest necháme…
Mazanec ze sladkého těsta voní vanilkou, kokosem a je vláčný a měkounký i druhý den. Jeho příprava je navíc otázkou pár minut, o všechno se totiž postará pekárna. Před…
Fazole rozmixujeme na kaši. Přidáme nakrájenou cibuli, vejce, česnek a majoránku. Mixujeme. Přisypeme sýr a dosolíme. Pokud je těsto tekuté, přidáme mouku (celozrnnou)…
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…
Otevřete konzervy, oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek jen rozbijte.V hrnci na nízkou teplotu rozehřejte asi 2 lžíce olivového oleje a…
V míse si smícháme mouku s kypř. práškem, změklým máslem, strouhaným sýrem a rajčaty. Musí se vytvořit taková drobenka. Jogurt si smícháme s mlékem a přidáme to k…
Uvařené a oloupané brambory pokrájíme na plátky a mírně osolíme. Okurky, olivy a ředkvičky pokrájíme na lístky. Vše promícháme, vsypeme pokrájený polníček a na tenká…
V pánvi na oleji podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme brusinky a cukr. Mícháme dokud nezačne karamelizovat. Zalijeme pivem krátce povaříme, lehce posolíme a…
Křidýlka omyjeme a odřízneme kůži, aby vznikla kapsa. Pak si uděláme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, vinnou klobásku vymačkáme ze střívka…
Vejce vyšleháme s pískovým cukrem a olejem. Smícháme s moukou, solí, citronovou kůrou a kvasnicemi rozpuštěnými ve vlažné vodě. Vypracujeme hladké těsto, které dáme…
Lilek nakrájíme podélně na pruhy cca půl cm široké, prostřední ještě podélně překrojíme. Na tácu posolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit.Přichází moment, kdy je…
Všechna semínka spolu v misce zalijeme uvedeným množstvím vody a necháme minimálně 12-18 hodin bobtnat, zakrytá talířkem. Pokud pak v nich, před přidáním do těsta,…
Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h). Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8…
Kuřecí prsa si upravíme na porce, prořízneme kapsu do které dáme Nivu a uzavřeme švestkou. Přečnívající volnou část prsou přetáhneme přes prořez a spojíme párátky tak…
Kuřecí prsa si upravíme na porce, prořízneme kapsu do které dáme Nivu a uzavřeme švestkou. Přečnívající volnou část prsou přetáhneme přes prořez a spojíme párátky tak…
Vepřový perkelt s cuketou a rajčaty je voňavé letní jídlo s jemně pikantní chutí. Zelenina dodá svěžest, maso šťavnatost. Tento perkelt se nezahušťuje, odlehčí tak…
Většina z nás preferuje masové karbanátky, vyzkoušejte však jejich zajímavou a nezvyklou obměnu, a to karbanátky z ředkviček. Zachutnají vám nejen v hamburgerech, ale i…
Do vykynutého kvásku přidáme zbytek vody, mouky a ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple 2-3 h kynout. Pak lehce propracujeme, uděláme bochník, oválíme…
Zmiešame prelisovaný cesnak, olej, mletú papriku a soľ na pastu. Pastou natrieme mäso. Do pekáča dáme na kocky narezanú slaninu a na kolieska narezaný pór. Naň uložíme…
Maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Zpočátku prudčeji, po opečení masa malinko zastříkneme vodou (2-3 lžíce) a pod poklicí…