Brambůrky s tvarohovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory očistíme, neloupeme. Nakrájíme na jednotlivá sousta, podlijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Máslo necháme zcela rozpustit, vmícháme do tvarohu. Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory očistíme, neloupeme. Nakrájíme na jednotlivá sousta, podlijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Máslo necháme zcela rozpustit, vmícháme do tvarohu. Přidáme…
Do pekárny dáme pivo a přidáme ostatní suroviny a pekárnu zapneme na program "těsto". Vykynuté těsto rozdělíme na menší bochánky, které každý zvlášť vyválíme a uděláme…
Jemná chuť telecího dušeného krku připraveného v pomalém hrnci. Tento pokrm kombinuje maso s aromatickými bylinkami a zeleninou, která se pomalým vařením rozpadá do…
Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka, osolíme, přidáme půlkolečka cibule, trochu petrželové natě, zalijeme vývarem a pod pokličkou uvaříme nebo v troubě…
Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na180°C. Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí…
Flameri z ovesných vloček s ovocem je lahodný a dezert, který kombinuje konzistenci kaše z ovesných vloček s osvěžující chutí čerstvého ovoce. Tento jednoduchý, ale…
Velmi efektní dort složený z roládových plátů promazaných jahodovým krémem je zcela bez mouky, takže ho mohou bez obav jíst i lidé citliví na lepek. Přestože na první…
Na lyžici oleja opražíme na maličké kocky narezanú papriku ( kým nezmäkne ). Zemiaky najemno nastrúhame. Pridáme papriku, sekanú vňať, maslo, soľ a korenie. Dobre…
Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z…
Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme sladkou papriku. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na asi 2 cm kostky, přidáme je do hrnce, podlijeme a vaříme do měkka.…
Do vykynutého kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vše dobře smícháme v míse. Přendáme do formy pekárny bez hnětacích metel, na 1 minutu zapneme program Pečení,…
Kysané zelí zalijeme pikantním nálevem s chilli papričkami. Zelí dále dochutíme cibulí, kapií a klobásami. Zelí si můžeme dát hned, lepší je ale týden počkat, až se…
Sýr na jemno nastrouháme, smícháme s vejci, hořčicí, posekanými bylinkami, práškem do pečiva, strouhankou a osolíme, opepříme. Umícháme a lžící klademe na pánev nebo…
Rané odrůdy kedluben a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku,…
Slaninu narežeme na kocky a rozškvaríme.Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme a premiešame so slaninou aj s výpekom.Pridáme syr a poriadne premiešame.Na panvici…
Nejdříve zaděláme kvásek: droždí rozdrobíme v hrníčku, rozetřeme se lžičkou moučkového cukru, smícháme se lžící vlažného mléka a mezitím připravíme zbytek na kynuté…
Smažená lilková kolečka plněná šunkou a sýrem jsou lahodnou kombinací křehkého lilku a rozpuštěného sýra se šťavnatou šunkou. Tento pokrm přináší výraznější chutě, které…
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne. Ze…
Cibuli nakrájíme na kostečky a lehce osmahneme v hrnci na oleji, až zprůhlední. Papriky nakrájíme na kousky, přidáme na cibulku, trochu osolíme, přidáme kmín a…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Reďkovku aj zeler na tenko nakrájame. Vodu zvaríme s octom a feniklom, rozpustíme soľ, po miernom schladnutí vmiešame med a rozpustíme. Zalejeme reďkovku so zelerom,…
Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ). Opatrne…
Pečením v papilotě zajistíme, že pokrm takto připravený, bude plný chutí a vůní. Příprava je snadná, navíc budete mít minimum špinavého nádobí. Treska pečená se…