Zapečené smetanové brambory s listovým špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky, novým bramborám můžeme ponechat slupku.Listový špenát dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Promícháme s bramborami…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory nakrájíme na cca půlcentimetrové plátky, novým bramborám můžeme ponechat slupku.Listový špenát dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou. Promícháme s bramborami…
na olivovom oleji si upražíme múku a spravíme záprašku pridáme pretlačený cesnak a chvíľočku orestujeme zalejeme studenou vodou asi 2 l. pridáme mletú čer. papriku,…
Maso rozřízneme, osolíme a dáme do vymazaného pekáčku. Posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a strouhaným sýrem. Zalijeme šlehačkou a zapečeme asi 25 minut.
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľku s trochou majoránky, trochou kari korenia, troškou diablskej zmesi a zaprášime múkou.Po chvíli pridáme vriacou vodou zabarený…
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
Kynuté těsto je jedno z nejoblíbenějších na přípravu buchet a koláčů. Hodí se na něj snad jakékoli ovoce. Drobenkový koláč s meruňkami je jeden z nejoblíbenějších,…
Na oleji zpěníme cibulku, na ni dáme orestovat maso - syrové, nebo "ze včerejška", opečeme, zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme. Když máme syrové maso, dusíme…
Vývar přivedeme k varu (pokud není osolený, tak osolíme), přidáme kostky brambor, česnek nakrájený na jemné plátky a necháme dále pozvolna vařit.Fazole dobře…
Libovolné těstoviny zapečené s masem nebo zeleninou, zalité vejci nebo smetanou, to je stálice našich jídelníčků. Tentokrát jsme těstoviny smíchali s brokolicí a tuňákem…
Květák rozeberte na růžičky a uvařte je asi 10 minut v osolené vodě.Brambory nastrouhejte na jemno, česnek prolisujte.Uvařený květák nasekejte nebo hrubě nastrouhejte.…
Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky. Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou…
Proměňte obyčejné filé během chvilky v lahůdku. Šťavnaté filety dostanou díky worcesteru a citronové šťávě říz, takže nejsou fádní. Obalením ve vejcích s kečupem a…
Přestože rizoto patří mezi nejobyčejnější jídla, dá se s pestrými obměnami připravit pokaždé jinak. Přidáním rajčatového protlaku a leča získá pikantní, zajímavou chuť.…
Do mísy nalijeme jogurt a rozšleháme ho s vejcem, solí, pepřem, kari, mletou paprikou, sušeným česnekem. Pak přidáme trošku hladké mouky a dle potřeby rozředíme mlékem.…
Tyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Plátky veky nasucho opečeme v toustovači. Do každého plátku vetřeme půlku rajčete, zůstat by měla jen slupka. Čím vyzrálejší rajče bude, tím se bude lépe roztírat i…
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozkrojené fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme i s…
Připravte si doma poctivý a dobrý chleba. Tenhle je navíc ovoněný osmaženou cibulkou, která mu dodá neobvyklou chuť. Příprava je velmi snadná a díky odloženému startu…
Mouku vysypeme do mís, přidáme prásek do pečiva, sůl, 2 vejce a rohlíky nakrájené na větší kostičky. Do vlažného mléka dáme vzejít kvasnice. Potom toto mléko přilijeme…
Jednoduchá univerzální příloha, která nechybí v žádné domácnosti. Díky šetrné přípravě si zachová sypkost, jemnou chuť i výživové hodnoty. Skvěle doplní maso, omáčky i…
Když se urodí rajčata, je potřeba toho náležitě využít. Díky použité majonéze je salát hutnější a má více kalorií. Pro milovníky masa je možné přidat i pokrájenou…