Žraločí ploutve
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená kořeněná rychlovka je na stole během několika minut. Když den předem naložíte maso, stačí jen rozehřát pánev a za čtvrt hodiny můžete nosit na stůl. Bude vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbená kořeněná rychlovka je na stole během několika minut. Když den předem naložíte maso, stačí jen rozehřát pánev a za čtvrt hodiny můžete nosit na stůl. Bude vám…
Tvaroh smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vajíčkem a špetkou soli.Z dobře vypracovaného těsta lžící namáčenou ve vodě vykrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vařící…
Pokud už vás nebaví klasická dušená rýže, vyzkoušejte variantu s mraženým hráškem. Hrášek v každém soustu příjemně křupne a dodá další chuť a texturu této oblíbené…
Veka se nakrájí na plátky, namočí se do mléka, které smícháme s olejem, žloutky, solí. Bílky se ušlehají, půlka se zamíchá do těsta a další půlka jen lehce vpracuje.…
Z vepřové kýty nakrájejte čtyři plátky a důkladně je naklepejte.Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a uvařte v horké osolené vodě doměkka. Brokolici rozeberte na drobné…
Báječná zimní polévka z bílých fazolí a zeleniny dobře zasytí. Může se do ní přidat i kousek uzeného masa či uzeniny. Jako hlavní chod už pak bude stačit jen něco…
Jazyky opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme 1 celou očištěnou cibuli, 5 stroužků česneku, nové koření, pepř, mírně osolíme(nebo dáme 1/2kostky bujónu), zalijeme horkou…
Z cukety lze připravit mnoho skvělých pokrmů, například tuto lahodnou a jemnou omáčku s gorgonzolou, která je ideální k těstovinám. Pokud chcete recept trochu počeštit,…
Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk,…
Uzené maso na smetaně se zeleninou je poctivý český pokrm, který připomíná domácí kuchyni našich babiček. Spojení voňavého uzeného masa, kořenové zeleniny a jemné…
Vepřová plec na paprice je pokrmem, kterému jen málokdo odolá. Sametově smetanová omáčka s křehkým masem voní mletou paprikou. Servírujte ji s vařenými těstovinami nebo…
Chlebíčky, které upoutají na první pohled. Pečená červená řepa jim dodává výraznou barvu, karamelizovaná medová cibulka zase neobyčejnou vůni, a s plátkem avokáda a…
Špaldové rohlíčky voní po oříškách už jen díky použité mouce. Kromě špaldové mouky jsou v nich ukryté mleté mandle a vlašské ořechy. Po upečení je obalte ještě horké v…
Lahodná voňavá provensálská polévka s majonézovou omáčkou Rouille, sýrem a bagetovými krutony vás překvapí dokonalou, lehce pikantní chutí. Jako základ poslouží silný…
Lahodná voňavá provensálská polévka s majonézovou omáčkou Rouille, sýrem a bagetovými krutony vás překvapí dokonalou, lehce pikantní chutí. Jako základ poslouží silný…
Focaccia je tradiční kynutý italský chléb. Krásně nadýchané těsto posypané hrubou solí, rozmarýnem a olivami přináší pravou středomořskou chuť a skvěle se hodí jako…
Svěží řepný salát je skvělou volbou, pokud hledáte lehký a výživný oběd plný chuti. Vařená řepa, vejce, gouda a kyselé okurky vytvářejí harmonickou kombinaci, kterou…
Zapečené špagety à la lasagne spojují vrstvy voňavého masa, sýra a těstovin, ale bez složité přípravy tradičních lasagní. Jednoduché jídlo z jednoho pekáčku, které…
Z tortill můžeme připravit spoustu skvělých jídel. Většina z nás, je zná naplněné kuřecím masem s fazolemi. Za vyzkoušení však stojí zapečené tortilly, bohatě posypané…
Kdo by neznal toto slovenské národní jídlo, má možnost si ho doma připravit a přesvědčit se o tom, jak je báječné. Jde to snadno. Uvařené halušky, připravené z…
Chladné podzimní a zimní dny jsou obdobím, kdy talíř horké polévky přijde k duhu. Kmínová polévka s mrkví, bramborem a rozšlehaným vejcem je velice snadná na přípravu a…
Nadýchané sladké rohlíčky, ve kterých se ukrývá náplň v podobě malinové marmelády, vykouzlí úsměv na tváři. Čerstvě upečené rohlíčky krásně provoní váš dům a potěší jako…
Věděli jste, že klasickou bramboračku s houbami lze vylepšit přidáním batátů? Batáty obsahují velké množství vitamínu A a C, dodají tělu více energie a proto jsou vhodné…
Jáhly se řadí mezi zdravé suroviny, na které se mnohdy zapomíná. Po správném spaření a uvaření zbavíme jáhly typické hořkosti a smícháme je s dalšími surovinami. Z těsta…