Panga pod peřinou
Recept ještě nebyl hodnocenMaslo dáme na panvicu a popražime cibuľu, ktoru sme nakrájali na mesiačiky. Vylejeme na plech a na to dáme okorenenú rybu - okoreníme horeuvedeným korenim. Zamotáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maslo dáme na panvicu a popražime cibuľu, ktoru sme nakrájali na mesiačiky. Vylejeme na plech a na to dáme okorenenú rybu - okoreníme horeuvedeným korenim. Zamotáme do…
Roštěnky dobře naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na maso položíme plátek sýra, čtvrtinu okapaných houbiček, které posypeme kořenící směsí …
Cuketu a ementál nastrouháme do mísy, přidáme nakrájená rajčata, papriky, ledový salát, cibuli, pažitku. Tavený sýr rozmixujeme s mlékem, ochutíme pepřem, solí, octem…
Troubu si předehřejeme, houby očistíme a podle velikosti rozpůlíme, rozčtvrtíme nebo ponecháme celé. Česnek oloupeme, prolisujeme a s polovinou oleje smícháme s houbami.…
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony…
Na másle orestujeme na klínky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené jablka a ještě spolu restujeme. Samostatně na másle rychle orestujeme vykostěná na…
Vezmeme 3-4 krajíčky chleba a nakrájíme na polovinu.Nakrájíme sýr na nudličky, salám na nudličky, smícháme s celým rozšlehaným vajíčkem. Uděláme topinku, pak z jedné…
Oloupaná jablka nastrouháme na jemném struhadle a zakápneme citronem.Přidáme najemno nastrouhaný sýr, majolku, sůl, pepř, žervé.Všechno promícháme a podle potřeby ještě…
Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka,…
Květákové růžičky uvaříme do poloměkka ve slané vodě nebo v páře (ty pak dosolíme po vytažení z páry) a necháme zchladit.Mleté maso zpracujeme s ostatními ingrediencemi…
Oba druhy sýrů nastrouháme, přidáme lučinu nebo žervé, majolku, utřený česnek se solí a bylinky. Natřeme na veku nebo nakrájené bagety a zdobíme podle každého.
Na válu zpracujte prosetou mouku, máslo, žloutek a sůl s troškou studené vody do vláčného těsta. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu asi půl hodiny odpočinout.Těsto…
Vývar uvedeme do varu, přidáme na kostičky nakrájenou bagetu a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotýnky a dohladka rozmixujeme ponorným mixérem, případně prolisujeme.…
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova.Přidáme šunku nakrájenou na kostičky (nebo kuřecí maso, které jsme nakrájeli na kousíčky) a orestujeme. Pak…
Kuřecí prsa rozřízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bohatě paprikovou pastou – krémem. Zamotáme každé prso do miniroládky a převážeme nití, aby si…
Nejprve si očistíme a jemně nakrájíme jarní cibulku a pórek. Slaninu nakrájíme na malé proužky(nudličky) a krátce osmažíme na pánvi bez oleje, přidáme pórek a cibulku a…
Lososa si nejprve předem nasolíme a necháme 1 hodinu proležet v chladu. Mezi tím si nakrájíme cibuli, houby, bazalku a petrželku. Do vody dáme masox a ústřicovou omáčku.…
Hermelín, balkánský sýr a jablka nakrájíme na menší kostičky, šunku na nudličky. Jablka pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Menší hrozen vína pečlivě omyjeme a…
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek. Vsypeme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a necháme kvásek vzejít. Přidáme olej,…
Maso nařízneme na co největší plátek a lehounce naklepeme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím povrch masa. Škrabkou na zeleninu vytvoříme z lilku co nejtenčí plátky. Na…
Ledový salát nakrájíme na nudličky a naskládáme na talíře.Nakrájíme kukuřičky, kapii, rajčátka, šunku a ementál a vše poskládáme na salát.Suroviny na dip dáme do misky a…
Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, přidáme k ní česnek na plátky pokrájený, pokrájené vařené uzené maso, jemnou spišskou klobásku a zarestujeme. Pak…
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa…