Opečánky

Slané pečivo Doba přípravy: 60 min 2 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 60 min 2 názory

Suroviny 3-4, podle toho, jak moc jíte

6 nožiček silných párků
1 balíček listového těsta - 3 plátky
6 plátků Ementálu
6 plátků slaniny
máslo na pomašlovaní
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Plátek listového těsta rozdělíme na dvě poloviny. Jednu vezmeme a vyválíme tak, aby se do něj vešel párek na délku a také tak, abychom párek těstem obtočili přibližně 1,5krát.

  2. Párek obtočíme plátkem ementálu, plátek slaniny rozkrojíme na půl a položíme vedle sebe na párek a sýr.

  3. Ovinutý párek položíme na pruh vyváleného těsta a zavineme stejně jako štrůdl. Zamáčkneme špičky, aby nevytekl sýr.

  4. V hrníčku necháme rozpustit kousek másla a smícháme se dvěma čajovými lžičkami grilovacího koření. Touto "mašlovádou" potřeme těsto na párcích ze všech stran.

  5. Máslem vymažeme i misku do remosky, ve které budeme péct. Vložíme "zámotky" a pečeme cca 20 minut, v průběhu pečení ještě 2x pomašlujeme. Až budou mít zámotky krásnou růžovohnědou barvu, můžeme je vyndat - je důležité hotové Opečánky po vyndání ještě jednou jemně přetřít máslem.

Poznámka od kuchařky

Je možné těsto potřít trochou kečupu ještě před zamotáním, aby byl uvnitř.

Přeji dobrou chuť!

Komentáře k receptu Opečánky

Tématické fráze: listové těsto párek slanina opečánek zámotky z listového těsta parek syr slanina pečanky z masa bramborove opecanky halibut delka peceni recept těsto párek uvnitř párek slanina sýr babicovy dobroty pečený srnčí hřbet