Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečánky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

verusak

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4, podle toho, jak moc jíte

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 950 kJ /
2 617 kcal
Bílkoviny53,60 g
Tuky188,00 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,19 g
Sůl5,30 g
Sacharidy174,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek listového těsta rozdělíme na dvě poloviny. Jednu vezmeme a vyválíme tak, aby se do něj vešel párek na délku a také tak, abychom párek těstem obtočili přibližně 1,5krát. Krok 2: Párek obtočíme plátkem ementálu, plátek slaniny rozkrojíme na půl a položíme vedle sebe na párek a sýr. Krok 3: Ovinutý párek položíme na pruh vyváleného těsta a zavineme stejně jako štrůdl. Zamáčkneme špičky, aby nevytekl sýr. Krok 4: V hrníčku necháme rozpustit kousek másla a smícháme se dvěma čajovými lžičkami grilovacího koření. Touto "mašlovádou" potřeme těsto na párcích ze všech stran. Krok 5: Máslem vymažeme i misku do remosky, ve které budeme péct. Vložíme "zámotky" a pečeme cca 20 minut, v průběhu pečení ještě 2x pomašlujeme. Až budou mít zámotky krásnou růžovohnědou barvu, můžeme je vyndat - je důležité hotové Opečánky po vyndání ještě jednou jemně přetřít máslem.

Zveřejněno 15. 3. 2010

Poznámka autorky verusak

Je možné těsto potřít trochou kečupu ještě před zamotáním, aby byl uvnitř.

Přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7qO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7qO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
listové těsto párek slanina, opečánek, zámotky z listového těsta, parek syr slanina, pečanky z masa, bramborove opecanky, halibut delka peceni, recept těsto párek uvnitř, párek slanina sýr, babicovy dobroty pečený srnčí hřbet

Suroviny:
párky, těsto listové, sýr ementál, slanina, máslo, koření grilovací

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu