Šéfkuchařův salát
Recept ještě nebyl hodnocen1.Do velké mísy roztrháme na kousky ledový salát. 2.Vmícháme nakrájenou šunku,avokádo,scezenou kukuřici a nastrouhaný ementál. 3.V mističce ušleháme ze všech uvedených…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1.Do velké mísy roztrháme na kousky ledový salát. 2.Vmícháme nakrájenou šunku,avokádo,scezenou kukuřici a nastrouhaný ementál. 3.V mističce ušleháme ze všech uvedených…
Houby očistíme, nakrájíme a na másle podusíme.Kuskus spaříme vroucí vodou, zakryjeme a necháme nabobtnat. Oloupané brambory a ementál najemno nastrouháme, přidáme vejce…
Brokolici rozebereme na menší růžičky, vhodíme do vroucí vody a 3-5 minut povaříme.Lososa okořeníme citronovým pepřem a osmažíme na pánvi s kapkou oleje.Crème fraîche…
Smícháme strouhaný parmezán a ostatní sýry pokrájené nadrobno. Nudle vaříme ve větším množství slané vody s olejem (8-10 minut). Nesmíme je rozvařit. Okapané nudle…
Krutí prsa som umyla a osušila kuchynským papierom. Mäso som pokrájala na malé kocky a osolila. Pripravila som cestíčko. Do misy som dala smOtanu, pridala som vajce,…
Prsíčka nakrájíme na porce a zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme. Opečeme po obou stranách do hněda na troše oleje a kousku másla. Pak rozložíme na povrch steaků…
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm, podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme - jemně,…
Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory zbavíme slupky, nakrájíme na 5 mm plátky a povařime tři minuty v osolené vodě. Scedíme a necháme trochu zchladnout.Šunku…
1. Oloupaný ananas, červenou cibuli, chilli papričku zbavenou semínek a čerstvé lístky máty nasekáme najemno. Smícháme, přidáme limetkovou šťávu, kůru, promícháme,…
Listy šalátu opláchneme a dobre osušíme.Uhorku po dĺžke nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenučké plátky.Paradajky narežeme na polovice.Plátky Ementálu narežeme tiež na…
Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se…
Dobře opláchnutou cuketu (zelená x žlutá) nakrájíme na větší kousky, neloupeme. Vložíme do kastrolku s vařící vodou, kteroun osolíme a přidáme podravku, krevety, rýžové…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Sýr taktéž nastrouháme a petrželku nakrájíme.Zálivku připravíme smíchaním octa, vody, oleje, hořčice, soli a pepře.V míse smícháme…
Do většího hrnku dáme mléko, máslo a sůl. Špenát rozmrazíme a vymačkáme tekutinu.Na středně vysoké teplotě přivedeme mléko k varu a vaříme, až se máslo úplně rozpustí…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
Sýrové pomazánky jsou výborným a zdravým jídlem. Jejich příprava je rychlá a snadná. Dopřát si je můžeme k snídani, svačině či večeři běžného dne. Při oslavách je…
Oblíbeným obědem z jednoho pekáčku jsou bez debat francouzské brambory. Plátky syrových brambor proložené sýrem, restovanou směsí s anglickou slaninou a zalité smetanou,…
Frittata je italská verze omelety, která se na závěr zapéká v troubě a je velmi sytá, hodí se tedy jako vydatná snídaně. Ochutíme ji pečenou dýní a podáváme s…
Při posezení s přáteli nebo večer u filmu, máme občas chuť na něco slaného, akorát tak do ruky. Tyto šneky připravíte bleskově, i s pečením jsou za 30 minut na stole, a…
Tyto skvělé jednohubky oceníte na oslavách i při setkání s přáteli. Připravit můžete hned dva druhy - jednoduché roládky ze šunky a sýra plněné okurkou a šťavnaté sladké…
Pokud si raději pečete pečivo doma, vyzkoušejte domácí bagely. Spolu s hovězím masem a medovo-hořčičnou zálivkou se skvěle doplňují. Připravte skvělý oběd nebo večeři…
Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme.Potom doňho primiešame soľ a mlieko.Mäsovú zmes uložíme na chladné miesto asi na 3 hodiny.Zvlášť postrúhame syr a pred úpravou ho…
Žampióny očistíme, pokrájíme na poloviny a vsypeme do vyššího pekáčku. Přidáme česnek, nakrájený na tenké plátky a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Necháme prohřát…
Brambory oškrabeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si připravíme houbovou nápň: na másle podusíme do zlatova pokrájenou cibuli a část dáme stranou. Na cibuli…