Caprese twister
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto rozvineme. Mozzarellu nastrouháme nahrubo, rajčata a bazalku nasekáme na drobné kousky. Vejce rozšleháme s vodou. Celé těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, osolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto rozvineme. Mozzarellu nastrouháme nahrubo, rajčata a bazalku nasekáme na drobné kousky. Vejce rozšleháme s vodou. Celé těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, osolíme…
Slitou kukuřici, propláchnutý hrášek a nadrobno nakrájenou papriku smícháme v misce, na talířek nastrouháme mozzarellu.Současně zapneme troubu na 190°C.V druhé misce…
Kuřecí plátky opatrně naklepe, osolíme, opepříme. Poklademe rozpůleným plátkem šunky, natrhanými lístky bazalky a rozmarýnu. Dále poklademe na kostičky nakrájenou…
Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25…
Maso nakrájíme na nudličky a zeleninu se slaninou na kousky. Vyškvaříme slaninu, použijeme-li bůček a je libovější, přidáme kousek sádla.K opečené slanině přidáme maso a…
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Z uvedených ingrediencí smícháme marinádu, vmícháme maso a necháme nejméně 2 hodiny marinovat, můžeme nechat i přes noc.V pánvi necháme…
Chleba nakrájíme na kousky, zakápneme olejem a promícháme s utřeným česnekem. Dáme opéct do trouby do křupava.Zeleninu a sýr nakrájíme na kousky. Smícháme olej s octem a…
Smícháme olivový olej, koření, sůl a pepř a do toho naložíme maso na 1/2 hodiny. Na pánvy maso osmahneme a ke konci když už je maso měkké tak navrch poklademe…
Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi 30-40 minut kynout. Zlehka ho propracujeme a prsty do tenka vymačkáme…
Nakrájenou cibuli opečeme na másle (kousek si necháme na později), přidáme hrášek, zalijeme vodou, krátce povaříme. Vložíme nakrájený sýr a rozmixujeme do hladka,…
Maso nakrájíme na nudličky,osolíme opepříme, cibuli na drobno orestujeme v kastrůlku do zlatova a přidáme maso, krátce orestujeme a podlijeme vodou, necháme dusit do…
Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10min. program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme.…
Brambory uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku s vejci a špetku soli. Vše promícháme a z těsta vytvoříme dva válečky, ze kterých…
Do väčšieho hrnca vhodíme kocky bujónu, zalejeme 1 a 1/4l vody (na 500g ryže) a privedieme k bodu varu. Vodu bude možno treba dosoliť, ale to závisí od vášho bujónu.…
Nejprve pripravime brambory - oloupeme, nakrajime na mensi kosticky a vhodime do vody. Nechame prejit varem, slijeme a dame do misky, do ktere pridame natrhane listky…
Tousty si rozložíme na lince. Čtyři z nich necháme prázdné.Zbylé tousty polijeme kečupem, posypeme bazalkou a položíme na ně nakrájenou mozzarellu. Přikryjeme prázdnými…
Do jednoho litru vroucí vody dáme zeleninový bujón a jarní cibulku klidně i se zelenými výhonky pokud jsou hezké. Necháme 3 minuty provařit. Přidáme mražený hrášek,…
Kuřecí prsní řízky omyjeme, rozřízneme vždy na dva tenčí plátky, které osolíme a opepříme. Obalíme jako klasický řízek v mouce, vejci a strouhance. Osmažíme.400 g…
Brambory nakrájíme na plátky a vložíme do zapékací misky.Rajčata nakrájíme na kousky, sýry nastrouháme nahrubo.Brambory opepříme a posypeme nivou a rajčaty. Smetanu…
Dýně je vděčná kuchyňská surovina. Ochotně přijímá chutě společně připravovaných komponentů pokrmu. Když jí dobře okořeníte a upečete spolu s ostatní zeleninou, získáte…
Potřebujete malý předkrm? Hodila by se chuťovka jen tak? Pokud je v chladničce listové těsto, je po starostech. Vytvořte miniaturní "pizzy". Ozdobte je podle své chuti,…
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich vodu. Přidáme vejce, pórek nakrájený na drobno, sůl a kmín s pepřem. Vše promícháme.Na pánev kápneme trošku…
Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek…
Rýži dáme vařit do vroucí osolené vody, já osobně rýži neproplachuji, myslím, že na rizoto to ani není vhodné. Jelikož tmavá rýže potřebuje k uvaření podstatně delší…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Byliny v kuchyni: Pohanka prospěje cévám, srdci i trávení a ještě vás zahřeje!
Retro okénko: Příběh růžového porcelánu zdobeného zlatem a kvítky. Jak poznáte ten pravý a kolik za něj zaplatíte?
Houbařská sezóna 2023: Mykolog Petr Souček radí, kdy a kam letos vyrazit na houby a podle čeho poznáme, že už rostou