Pizza Parmiggiana
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.Připravené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.Připravené…
V misce rozmícháme droždí s malým množstvím vlahé vody, přidáme rozpuštěné vlahé sádlo, hladkou mouku a osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, necháme 30 minut…
Tyto výborné masové kuličky plněné mozzarellou připravíme v pomalém hrnci spolu s nakrájeným zelím a karotkou. Maso potíráme pikantní marinádou z chilli omáčky a mleté…
Opláchneme baklažán a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme ho "vybrečet". Vysušíme baklažán ubrouskem a připravíme si pekáček, který pokapeme olivovým olejem. …
Papriky podélně přepůlíme, zbavíme jadřinců. Z obou stran je pomažeme olivovým olejem, mírně osolíme.Do každé poloviny naplátkujeme zhruba polovinu Mozzarelly a zasypeme…
Nejdříve připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí. Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran potřeme marinádou. V této fázi můžeme maso nechat odležet, ale není…
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji. Přidáme maso a opékáme a vařečkou rozmělníme. Přimícháme protlak, rajče a koření. Dusíme do měkka a dochutíme.Nachystáme…
Zaděláme těsto v domácí pekárně, všechny suroviny dáme dohromady a necháme pracovat pekárnu. Nastavíme program na kynutí. Pokud nemáte domácí pekárnu, zadělejte těsto…
Porce ryb posolíme, opepříme, zlehka pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu rozležet. Plech vyložíme pečícíme papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj…
Každý plátek chleba potřeme majolkou, kterou jsme smíchali s hořčicí. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, nivu na tenké plátky.Sýry rozdělíme na polovinu plátků (2 plátky…
Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek.Po opětovném vykynutí…
Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek.Po opětovném vykynutí…
Cibuli nakrájíme a opečeme na rozhřátém oleji. Propláchnutou rýži přidáme k cibuli a rychle orestujeme. Poklud máme víno tak podlejeme. Po odpaření vína postupně…
Slaninu vyškvařte nasucho na pánvi, položte ji na kuchyňské ubrousky, aby z ní odsály přebytečný tuk a dejte zatím stranou. Hrášek povařte cca 2 minuty v osolené vodě a…
Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na jemné měsíčky. Dáme do misky s chladnou vodou a necháme ji namočenou. Zatímco připravujeme další ingredience, cibule změkne a…
Plátek šťavnatého vepřového masa stočený do závitku a plněný výbornou náplní ze šunky, mozzarelly a listového špenátu vám jistě zachutná. Chutě v náplni se skvěle…
Saláty patří mezi oblíbené lehké obědy nebo večeře. Příjemně pikantní zálivka ze zakysané smetany, smažená cibulka navrchu, dodá zeleninovému salátu se dvěma druhy sýrů…
Do tortill lze použít jakékoli vařené maso, hovězí, vepřové i drůbeží, natrhané na vlákna pomocí vidličky. V pánvi na lžíci olivového oleje zesklovatíme najemno…
Cizrnu slijeme, nechame okapat a nasypeme na rozpalenou panev, kde jsme rozpustili trochu masla. Prohrejeme, pridame omyty, osuseny a natrhany spenat, koreni(jakekoliv…
Brambory a mozzarellu nastrouhejte na hrubém struhadle, promíchejte s vajíčkem, škvarky, arašídy a lžící strouhánky. Přidejte podle chuti sůl, česnek a bylinky. Z těsta…
Sýry nakrájíme na kostky.Z tvarohu a 200 g nastrouhané goudy utvoříme tužší hmotu, ze které vyválíme kuličky a obalíme je v provensálském koření nebo v mleté paprice…
Kuřecí plátky opatrně naklepe, osolíme, opepříme. Poklademe rozpůleným plátkem šunky, natrhanými lístky bazalky a rozmarýnu. Dále poklademe na kostičky nakrájenou…
Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25…
1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a omahneme na olivovém oleji. Přídáme rýži, kterou jsme předem neproplachovali a chvíli smažíme. 2. Do rýže postupně přiléváme…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 22. 4. 2024 08:03
Za sbírání hub můžete v Polsku skončit ve vězení, v Německu hrozí pokuta přes milion. Přísná pravidla mají i další evropské země
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Škvarkové pagáče mají maďarský původ. Toto pečivo se hodí připravit o masopustu i dalších slavnostních událostech