Panzerotti
Recept ještě nebyl hodnocenVypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek.Po opětovném vykynutí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek.Po opětovném vykynutí…
Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek.Po opětovném vykynutí…
dejte do hrnce smažit mleté maso, posolte ho a opepřete, přidejte olivový olej (cca 3 polévkové lžíce) až je maso hotové přidejte všechen protlak, osolte, opepřte a…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
Zapečená zeleninová jídla se těší velké oblibě nejen v létě. Jsou hotová raz dva, nejsou nijak složitá a u stolu si pak všichni libují. Jednoduchý recept na zapečený…
V horkých letních dnech postrádáme chuť na teplá a hutná jídla. Ideální volbou pro lehký oběd, či večeři, je salát z polníčku a rukoly, s mozzarellou a rajčátky,…
Tyto slané muffiny z kynutého těsta se hodí ke svačině, kterou snadno zabalíte na cesty. Čerstvá bazalka, sušená rajčata, mozzarella a černé olivy dodávají muffinům…
Tento recept využívá jemný kuskus, který se skvěle doplňuje s nasládlou chutí cukety a další čerstvé zeleniny. Směs je ochucena aromatickými bylinkami a sýrem, což jí…
Kdo nevyhledává maso, ale i přesto by si dal lasagne, může vyzkoušet tyto špenátové. Jednotlivé pláty těstovin jsou proloženy směsí ze špenátu, sýrů ricotty a parmazánu,…
Valentýn se pomalu blíží a svojí drahou polovičku můžete potěšit hezkými srdíčkovými jednohubkami, s oblíbenou česnekovou pomazánkou a ozdobené rajčatovým želé a…
Dozlatova osmažené masové kapsy plněné sýrem, který se během smažení pěkně rozteče, jsou velmi oblíbené. V tomto případě zvolíme jako náplň hned 4 druhy sýra, aby byla…
Ať už na masové kapsy zvolíte jakýkoliv druh masa, důležité je, aby maso zůstalo krásně šťavnaté. Krůtí kapsy se špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty toto rozhodně…
I na bezmasém jídle si můžete dobře pochutnat. Vařená vajíčka, se smetanovou dijonskou omáčkou a bezlepkovými mrkvovými knedlíky s mozzarellou, vás příjemně překvapí…
Rychlá pizza bez kynutí se hodí, když chcete slané pohoštění na poslední chvíli. Těsto z celozrnné špaldové mouky má zajímavou chuť a s rajčaty, mozzarellou, pórkem a…
Pizza košíčky jsou skvělým tipem na rychlé a hravé pohoštění. Nadýchané těsto, šťavnatá náplň ze šunky, papriky a sýra a zlatavá kůrka potěší malé i velké strávníky.…
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme polovinu z odváženého množství mouky a asi 5 minut mícháme, dokud těstíčko nebude hladké bez hrudek.Pak dodáme zbytek mouky, sůl a…
Tuniaka zmiešame (šťavu zlejeme) s postrúhanou mozzarellou, pridáme vajíčka, soľ, korenie, bylinky podľa chuti, drvenú rascu.Hmotu dáme na plech vyložený papierom na…
Cibulku osmahneme na oleji, přidáme rýži zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme bujon a promícháme. až rýže bude uvařená, tak ji scedíme(neproplachujeme studenou vodou!…
Do rizota nakrájíme na kostičky mozzarellu a okapaná sušená rajčata. Přidáme nasekanou petrželku. Uděláme karbanátky, obalíme je ve strouhance a osmažíme.
Brambory ve slupce krátce vaříme i s bylinkami. Mezitím si orestujeme na trošce oleje uzenou slaninu. Mozzarellu pokrájíme na plátky. Jogurt smícháme s ostřejší hořčicí…
Sýr smícháme s česnekem a petrželkou. Můžeme malinko přisolit. Těsto rozložíme a potřeme připraveným sýrem.Uzený sýr a mozzarellu nastrouháme nahrubo a posypeme potřené…
Maso nakrájíme na nudličky a zeleninu se slaninou na kousky. Vyškvaříme slaninu, použijeme-li bůček a je libovější, přidáme kousek sádla.K opečené slanině přidáme maso a…
Podle návodu uvaříme bramborové noky, scedíme je a dáme do zapékací mísy, kterou vymažeme olivovým olejem. Nakrájíme si klobásu, mozzarelu, salám a vše přidáme do…
Všechny suroviny pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a nakonec přidáme olivový olej. Nesolíme moc, zelené olivy jsou samy osobě dost slané.