Nákyp z kadeřávku
Recept ještě nebyl hodnocenKučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho rozmixujeme.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný kučeravý kel, osolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho rozmixujeme.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný kučeravý kel, osolíme…
Čtvrtky lehce posolíme a dáme péct do trouby jako obvykle pečené kuře. Mezitím si v míse rozšleháme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, pokrájenou uzeninu, přisypeme…
Na pánvi podusíme nakrájené papriky, bílé části cibulek, česnek a klobásy nakrájené na kolečka. Když je zelenina měkká, přidáme fazole i s nálevem, prohřejeme, osolíme,…
Na potravinou fólií dáme kuřecí prsa, která rozkrájíme na pláty, skládáme vedle sebe a poklepeme. Osolíme, opepříme.Osmažíme slaninu, vejce a cibulku a poklademe na…
Připravte si rafinovaně ochucené masové závitky. Mohou být zabalené v listech kapusty, hlávkového, nebo jako zde, i pekingského zelí. Vynikající na oběd, či večeři. Ze…
Masová směs na topinky je taková klasika. Co takhle ale zkusit odlehčenější variantu se žampiony? Je stejně tak výborná a skvěle se hodí jak na topinky, tak na…
Tousty jsou velice rychlou večeří, ale nemusíte je jen zapékat v toustovači, jak to všichni známe. Plátky chleba dejte na plech, zasypte je směsí uzeného masa a vajíček…
Pečené rizoto s červenou řepou je sice časově trochu náročnější, ale samotná příprava je velmi jednoduchá. Rizoto má úžasnou barvu, a už jen díky ní se člověku sbíhají…
Křehké sýrové pečivo je ideální jako večerní zobání k televizi, nebo jako slaná chuťovka na oslavu. Posypat je můžete tím, co máte rádi, třeba hrubou solí a kmínem,…
Guláše patří mezi oblíbené a tradiční pokrmy české kuchyně. K masovým a bramborovým tak můžeme do našeho repertoáru zařadit také bezmasý, z tofu a zeleniny. Dochutit ho…
Oblíbená jídla z jednoho pekáčku jsou ideální k přípravě večeře. Na brambory položíme plátek masa, žampiony, cibuli, zasypeme sýrem a než se vše upeče, můžete dětem…
Vaječná pomazánka je snadná, rychlá a s čerstvým, dobrým pečivem poslouží jako výborná snídaně, svačina či večeře. Vejce uvařená natvrdo stačí smíchat se strouhaným…
Nejen boloňská omáčka se skvěle hodí ke špagetám, ale i krásně krémová smetanová omáčka, ochucená štědrou porcí čerstvé bazalky, se stane vaší oblíbenou variantou špaget…
Zapečené těstoviny jsou ideální pro každou příležitost. Ať už hledáte rychlou večeři pro celou rodinu, nebo si chcete pochutnat na výborném jídle při víkendovém…
Zapečené těstoviny jsou rychlé i snadné, snesou notnou dávku improvizace a připravit je můžete s minimálním počtem surovin. Nemusíte se bát použít ani kvalitní uzeniny,…
Pokud máte ve spíži sklenici zavařeného leča a trochu těstovin, není nic jednoduššího než připravit tyto zapečené těstoviny s lečem a kuřecím masem. Celý pekáč chutného…
Čas od času není od věci si připravit snadný bezmasý pokrm. Přesně takový je zapečený květák s rajčaty a sýrem, lehce okořeněný muškátovým oříškem. Skvělou večeři…
Milovníky aromatických sýrů potěší následující recept na skvělou pomazánku, která obsahuje rovnou 3 druhy sýra a to tvarůžky, nivu a eidam. Pomazánku mažeme na malé…
Teplé letní podvečery doslova vybízejí k posezení s celou rodinou u grilu se spoustou masových či zeleninových dobrot. Papriky ze zahrádky můžete naplnit směsí šunky a…
Aspik s vajíčkem je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. V barevných vrstvách se snoubí sýr, šunka, zelenina a vajíčko, zalité jemným želé. Výsledkem je svěží,…
Maso z kotlet naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji.Vyndáme z pánve, položíme na desku a kolem kotlet uděláme tunýlek…
Fazole dáme vařit s česnekem, bobkovým listem a celým pepřem. Uvařené fazole scedíme, vybereme bobkový list a pepř. Necháme vychladnout.Mezitím nastrouháme tvrdý sýr a…
Na másle zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku (slaninu), a vše orestujeme. Přidáme 1 kg vařených fleků, majoránku, sůl, pepř, 2 vejce a 1 smetanu.…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15-20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu …