Smetanové brambory
Recept ještě nebyl hodnocenJsou hřejivým a sytým pokrmem, který potěší milovníky poctivé domácí kuchyně. Dozlatova propečené plátky brambor ve smetanové omáčce s vůní sýra, můžete doplnit česnekem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jsou hřejivým a sytým pokrmem, který potěší milovníky poctivé domácí kuchyně. Dozlatova propečené plátky brambor ve smetanové omáčce s vůní sýra, můžete doplnit česnekem…
Roládu připravujeme sladkou nebo slanou, zpravidla pak při slavnostnější příležitosti. Z brambor však můžeme připravit takový roládový plněný knedlík třeba i ve všední…
Fazole slijeme a propláchneme, necháme okapat. Párky nakrájíme na kolečka, sýr na kostičky, cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Fazole, párky, sýr a…
Na másle zesklovatíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou šunku (slaninu), a vše orestujeme. Přidáme 1 kg vařených fleků, majoránku, sůl, pepř, 2 vejce a 1 smetanu.…
Kuskus zalijeme vroucím vývarem, necháme nabobtnat a pak dáme vychladnout. Maso nakrájíme na malinké kousky, slaninu na kostičky, sýr a mrkev nastrouháme.Přidáme česnek…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 15-20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu …
Masové rolky jsou velmi oblíbené. A není divu, plátek masa se zajímavou náplní skrývá spoustu chutí. V tomto případě naplníme kuřecí rolky slaninou, sýrem a voňavými,…
Květák je celoročně dostupnou zeleninou, kterou můžeme libovolně zpracovat. V tomto receptu najdete inspiraci na kousky květáku, které jsou obaleny ve směsi vajíčku a…
Bramborový salát nejčastěji připravujeme ke slavnostní příležitosti, avšak proč si jej nepřipravit i jen tak, na chuť. Tato verze salátu je odlehčenější, se zakysanou…
Vyzkoušejte jednoduchý recept na nivové rohlíčky, které okouzlí každého milovníka slaných dobrot. Křehké těsto plné šunky, sýrové chuti a jemně křupavá textura, dělají z…
Křehké sýrové pečivo je ideální jako večerní zobání k televizi, nebo jako slaná chuťovka na oslavu. Posypat je můžete tím, co máte rádi, třeba hrubou solí a kmínem,…
Guláše patří mezi oblíbené a tradiční pokrmy české kuchyně. K masovým a bramborovým tak můžeme do našeho repertoáru zařadit také bezmasý, z tofu a zeleniny. Dochutit ho…
Proměňte obyčejné filé během chvilky v lahůdku. Šťavnaté filety dostanou díky worcesteru a citronové šťávě říz, takže nejsou fádní. Obalením ve vejcích s kečupem a…
Tento recept jistě zaujme i ty, kdo nemají chuť celeru příliš v lásce. Smažený celer v křupavém trojobalu skrývá vrstvu rozteklého sýra. Podáváme ho s domácí omáčkou,…
Cibuli a brambory pokrájíme na stejné kousky. V hrnci na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli. Přidáme brambory, vegetu, zalijeme 500 ml vody a vaříme do změknutí…
Brokolici rozebereme na růžičky a 5 min povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a necháme brokolici zchladnout. Z mouky, vajec, mléka a strouhaného sýru připravíme hustší…
Plátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm…
Cottage, pomazánkové máslo a majolku umícháme dohladka. Přidáme najemno nastrouhaný sýr a tuňáka. Do hotového vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku a podle potřeby…
Uvařené těstoviny dáme do mísy, pokapeme lehce olejem a promícháme. Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme pokrájený salám a krátce osmažíme. Přidáme omytý…
Chléb rozmočíme ve vodě a přebytečnou vodu vymačkáme.K chlebu přistrouháme salám, sýr, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme. Se solí opatrně, směs bývá slaná dost.Na…
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle do mísy.Prolisujeme k němu salám a utřený česnek se solí.Přidáme pepř,mletou papriku,měkký sýr a majolku.Vše dobře smícháme tak…
Listové těsto si rozválíme asi na 2-3 mm hrubé těsto. Jednu polovinu těsta poklademe sýrem, přeložíme druhou polovinou a vyklajujeme tvořítky různé tvary. Potřeme…
Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. V misce smícháme mouku / solamyl/ sůl, pepř, žampiony,…
máslo s olejem rozehřejeme přidáme hl.mouku a uděláme světlou jíšku, kterou ředíme mlékem a krátce povaříme.Do bešamelu přidáme nastrouhaný sýra šlehačku a krátce…