Špagety
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý recept na klasické italské špagety Carbonara nelze nemilovat. Krémová směs, připravená ze smetany, žloutků a strouhaného tvrdého sýra, krásně obalí špagety…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý recept na klasické italské špagety Carbonara nelze nemilovat. Krémová směs, připravená ze smetany, žloutků a strouhaného tvrdého sýra, krásně obalí špagety…
Protože mám hrnec s nádobou z kameniny osmažila jsem na sporáku v nádobě na 2 lžících cibulku a na kousky pokrájená kuřecí prsíčka, přidala jsem na hranolky nakrájené…
Nejdříve dáme vařit vejce na cca 10 minut. Po uvaření vajíčko zchladíme, oloupeme a studené ho najemno nakrájíme.Do misky dáme bílý jogurt, najemno nastrouhaný eidam,…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Široké nudle vyráběné podle tradičního italského receptu z čerstvých vajec a kvalitní mouky se skvěle hodí k masovými omáčkám i lehkým zeleninovým receptům. Užijte si…
Tortilly se stávají běžnou součástí našeho jídelníčku. Od pouličního občerstvení se přesouvají do našich kuchyní. Každý si je tak může naplnit tím, co mu rovna chutná.…
V osolené vodě uvaříme rýži podle návodu doměkka (či jako já, využijeme zbytek z předchozího dne).Salám a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme společně opékat do kastrolu…
Přímo do pekáčku s výpekem přidáme nakrájenou cibuli, rýži, sůl a vodu. Pečeme v troubě pod pokličkou.Když je rýže skoro měkká, přidáme zeleninu, nakrájené maso a…
Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme…
Tvrdý sýr nastrouhejte do misky a přidejte všechny suroviny.Pořádně směs promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.Z odpočinuté směsi vytvarujte bochánek a dejte na plech…
Vepřové plátky marinované v pikantní směsi, pěkně odpočaté v chladničce mohou čekat na správnou příležitost i den či dva. Poté se propečou do zlatova na vrstvě cibule a…
Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na malinké růžičky nebo posekáme na kousky. Obojí zblanšírujeme 3 minuty ve vroucí vodě, slijeme a necháme…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Na oleji necháme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme na nudličky nakrájené okořeněné kuřecí maso, necháme zatáhnout, podlijeme troškou vody a necháme…
Kdo by nemiloval palačinky? Toto jednoduché a vděčné jídlo většina z nás zná ve sladké variantě. Zkuste tentokrát verzi naslano. Překvapí vás jejich netradiční chuť.…
Vydlabanou cuketu, naplněnou směsí ze žampionů, šunky a tvrdého sýra dochutíme kmínem a pažitkou. Náplň zabalíme do plátků slaniny. Dozlatova upečené zapékané cukety…
Čevabčiči je díky rychlé přípravě a dobré chuti velmi oblíbené jídlo. Do směsi mletého masa můžeme zabalit i hranolek tvrdého sýra, kromě šťavnaté dobře ochucené směsi…
Celer je zdravá zelenina, kterou mnoho lidí z neznalosti zatracuje. Přitom je to všestranná a úžasná surovina pro teplou i studenou kuchyni. Lahodná a jednoduchá…
Celerové placičky se sýrem jsou křehké, aromatické a lahodné, kombinují svěžest celeru s bohatou chutí sýra. Jsou jednoduché na přípravu a mohou být podávány teplé nebo…
Jídlo ve kterém zužitkujete suroviny z předešlého dne, je rychlé a zároveň ekonomické. Příkladem jsou strouhané vařené brambory, smíchané se šunkou a tvrdým sýrem a…
Vydatný vrstvený salát z ostravské Poruby je složený ze sytých surovin a jeho barevné vrstvy vyniknou v průhledné míse. Podávat ho můžete stejně jako bramborový salát –…
Nastrouháme mrkev a celer na jemno. Přidáme vejce, sůl, pepř a vypracujeme "těsto".Na pomazaný pečící papír vytvarujeme směs do kulatého tvaru. Pizzu dáme do trouby…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme…
Smažené holandské řízky jsou oblíbená klasika. Šťavnaté maso se sýrem chutná prostě skvěle. Tentokrát holandské řízky připravíme bez mouky a strouhanky a místo smažení…