Tilápie s tarhoňou
Recept ještě nebyl hodnocenTilápie má dokonale jemné bílé rybí maso, které nejde cítit rybinou. Je tak vhodná i na první batolecí ochutnávky ryb. Maso stačí pokapat citronovou šťávou a opéct…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tilápie má dokonale jemné bílé rybí maso, které nejde cítit rybinou. Je tak vhodná i na první batolecí ochutnávky ryb. Maso stačí pokapat citronovou šťávou a opéct…
Plněná pečená paprika v sobě ukrývá orestovanou tarhoňu, sekanou petrželku a strouhaný sýr. Spolu s paprikou v troubě připravíte také lahodnou pečenou zeleninu jako…
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Pokud nemáme uvařené králičí maso, uvaříme ho zvlášť. Poté ho obereme z kostí a nakrájíme na kousky.Pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme doměkka.…
Pokud máme, použijeme již upečené kuřecí maso. Pokud nemáme, připravíme ho následovně: Kuře omyjeme, lehce osolíme a okmínujeme. Do pekáčku dáme olivový olej, na něj…
Králičí maso uvaříme doměkka. Obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nakrájíme na kousky.V kastrolu rozehřejeme olivový olej a…
Pórek nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky.Na másle orestujeme pórek, přidáme žampiony, posypeme kmínem a podusíme.Tarhoňu vaříme v osolené vodě cca 5 minut. Scedíme a…
Žampiony nakrájíme na plátky, řapíkatý celer na kolečka, brambory na kostičky a vše dáme vařit. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme uvařenou…
Králičí nohy omyjeme a z obou stran osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.Pekáček hustě poklademe sádlem a položíme na něj králičí nohy. Posypeme mletým kmínem a zasypeme…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Cizrnu pres noc namocime do vody, ve ktere jsme rozmichali 1/2 lzicky sody. Vodu scedime, cizrnu proplachneme, zalijeme cistou vodou a varime do mekka, cca 1,5 - 2…
Na troške oleja orestujeme tarhoňu do svetlohneda. Potom ju zalejeme vriacou vodou, osolíme a dusíme domäkka.Slaninu nakrájame na kocôčky a rozpražíme. Keď pustí tuk,…
Žampiony nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, podle velikosti, pórek na půlkolečka.V pánvičce rozpálíme olivový olej, chvilku na něm orestujeme pórek, přidáme žampiony,…
Na oleji zpěníme cibulku na drobno, na ní osmahneme osolené a opepřené kostky masa. Lehounce podlijeme vodou, přidáme čtvrcené kapustičky a udusíme doměkka. V kastrole…
V pekáčku vhodném do trouby necháme zpěnit na oleji drobně nakrájenou cibuli. Přidáme tarhoňu a společně restujeme, až začne tarhoňa lehce zlátnout. Ke konci přidáme…
Tarhoňu opečeme při neustálém míchání na lžíci oleje a kousíčku másla do zlatova. Zalijeme vodou, lehce osolíme a vaříme na slabém hořáku asi 10 minut. Odstavíme,…
Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. …
Na pánvi, na troše oleje osmahneme cibuli hezky do voňava a na ní pak i krájené uzené maso. Přidáme květák, rozebraný na malé růžičky, pepř a Drákulovu smrt, podlijeme…