Václavky na pórku s tarhoňou
Recept ještě nebyl hodnocenPórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pórek podušený s václavkami, jejichž zemitá a lehce kořenitá chuť dodává pokrmu zajímavou a výraznou chuť. Doplňuje je tarhoňa, která celý pokrm propojí. Chutné a syté…
Pokud nemáme uvařené králičí maso, uvaříme ho zvlášť. Poté ho obereme z kostí a nakrájíme na kousky.Pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme doměkka.…
Kostky masa osmažíme na pánvi s trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme krájenou zeleninu a ještě chvilku restujeme.Tarhoňu na oleji osmahneme v hrnci do světle hněda,…
Na pánvi si na tuku zpěníme krájenou cibuli, přidáme kostky masa, sůl a pepř a osmahneme téměř doměkka (maso pustí šťávu). Přidáme plátky očištěných žampionů a dodusíme…
Do pomalého hrnce nalijeme passatu, vložíme oháňku, osolíme, opepříme, sypneme mletý bobkový list a zalijeme vřící vodou tak, aby byla oháňka těsně potopená. Pomalíme…
Králičí maso uvaříme doměkka. Obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nakrájíme na kousky.V kastrolu rozehřejeme olivový olej a…
Pokud máme, použijeme již upečené kuřecí maso. Pokud nemáme, připravíme ho následovně: Kuře omyjeme, lehce osolíme a okmínujeme. Do pekáčku dáme olivový olej, na něj…
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, řapík na proužky.V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme…
Na rozpáleném sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a pěkně osmažíme, aby se maso zatáhlo a oddělilo od sebe. Přidáme na kolečka nakrájený pórek…
Hovězí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a po okrajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme. Z jedné strany maso obalíme v polohrubé mouce a…
Rychlosůl s utřeným česnekem smícháme a pečlivě vetřeme do masa ze všech stran. Zavakuujeme nebo zabalíme pevně do potravinářské folie. Necháme takto v lednici až 14 dní…
Tato drobná těstovina má velkou škálu použití. Zkuste ji třeba zapéct s rajčaty a paprikou, dochutit bazalkou a oreganem a hustě zasypat tvrdým sýrem. Příprava vám…
Tento pokrm je ideální jako rychlý a lehký oběd. Drobné těstoviny podáváme se směsí orestovaných krevet, sušených rajčat, hrášku a oliv. Abychom dodali jídlu pikantnost,…
Připravte si šťavnatou vepřovou pečeni, která je perfektně dochucená a upečená do zlatova. Společně s ní si pochutnejte na paprikách plněných tarhoňou a sýrem, které se…
Václavky patří mezi oblíbené houby. Jednoduše je můžeme zpracovat do chutného pokrmu s tarhoňou. Kulatozrnnou těstovinu tak doplní podušené houby, koření, slanina a…
Plněná pečená paprika v sobě ukrývá orestovanou tarhoňu, sekanou petrželku a strouhaný sýr. Spolu s paprikou v troubě připravíte také lahodnou pečenou zeleninu jako…