Bramborovo-rybí krokety

Suroviny

200 g vařených brambor
200 g tresky nebo jiné ryby bez kůže a kostí
1 větší stroužek česneku
1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
1 lžíce petrželové natě
sůl
bílý pepř mletý
1 žloutek
hrubá mouka
olej na smažení
koření dle chuti, nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje, necháme zchladnout, přidáme k bramborám a také rozmačkáme na menší kousky.

  2. Směs dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným česnekem a zázvorem (lze použít i sušený), přidáme jemně nasekanou plocholistou petrželku, případně pažitku či libeček. Vmícháme žloutek, vytvoříme kompaktní směs, ze které mokrou rukou tvoříme kuličky, které obalíme v hrubé mouce (postačí 2-3 lžíce), do které dle chuti můžeme přimíchat i koření dle chuti, třeba na ryby, ale nutné to není. Pokud máme brambory vodnatější, můžeme do směsi vmíchat trošku hrubé mouky.

  3. Krokety smažíme v pánvi nebo fritéze dozlatova. Hotové dáme na ubrousek okapat a podáváme.

  4. Krokety jsou výborné teplé i za studena, se zeleninovým salátem, různými dipy nebo k vínu či pivu.

Komentáře k receptu Bramborovo-rybí krokety

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bramborové recepty bramborové krokety