Ryba na čínský způsob

Ryby Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Ryby Doba přípravy: 45 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

mražená treska
mražená čínská směs
čínské koření
vegeta
sůl
mletý pepř
brambory
sójová omáčka
bramborový škrob
olivový olej
tradiční máslo
papriky
rajčata
salátová okurka
cibule
houbový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zemiaky, budeme potrebovať 0,5kg. Dáme ich uvariť.
    Medzi tým ako sa varia zemiaky, pripravíme rybku.
    Pekáč polejeme olivovým olejom, naň poukladáme rybku, ktorú posolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Okolie rybky posypeme čínskou zmesou mrazenou a tú ochutíme čínskym korením a sójovou omačkou zľahka polejeme.
    Uvarené zemiaky odlejeme od vody a dáme ich do pekáča s rybkou. Zemiaky zľahka posypeme vegetou a pekáč s rybkou dáme do zohriatej trúby na 180°C, pečieme 35 minút.

  2. Spravíme omáčku. 100 g tradičného masla dáme do hrnca. Počkáme, nech sa roztopí, do roztopeného masla dáme 2 ks huboveho bujónu, rozmiešame, aby sa bujón rozpadol na kašu a polejeme štipkou sójovej omáčky. Pridáme 150 ml vody a miešame, pokial omáčka nezovrie. Potom ju zahustíme solamylom. Solamyl zmiešame s vodou a pomaly lejeme do omáčky. Miešame, pokial nezhustne.

  3. Do šalátu budeme potrebovať 0,5 kg papriky, 0,5k g rajčin, 1 cibulku a šalatovu úhorku. Toto všetko nakrájame na kúsky, zmiešame so štipkou olivového oleja a vegetou.

  4. Dobrú chuť.

Komentáře k receptu Ryba na čínský způsob