Žemlovka s jablky a tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenZnáme ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 543 kJ / 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 9,00 g |
| – nasycené | 5,60 g |
| – nenasycené | 2,40 g |
| –– mononenasycené | 2,20 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 16 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 3,20 g |
| – cukry | 3,20 g |
| ––– laktóza | 3,20 g |
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Lahodný dezert, který spojuje jemnost krémového tvarohu s podzimní karamelovou chutí sušenek. Tento jednoduchý svěží cheesecake je ideální volbou pro sladké chvíle, když…
Chcete upéct moučník, ale nemůžete se rozhodnout, zda s tvarohem či s jablky? Není třeba vybírat, připravte si tvarohový koláč s jablky. Posypaný skořicí nejen skvěle…
Hledáte inspiraci na opravdu rychlý a výborný moučník? Vyzkoušejte tento recept na buchtu, která je do hodinky na stole. Díky jablkům je krásně vláčná a zdobení z…
Právě dozrávají švestky, a to je ten nejlepší čas na pečení koláčů a buchet. Linecký koláč s tvarohovou náplní, švestkami a skořicovou drobenkou nádherně provoní váš…
Dobrých pomazánek není nikdy dost. Jsou-li navíc ze zdravých surovin, stojí za to je rodině připravit. Nápadité spojení pórku a tvarohu je nečekaně chutné a na…
Pletená kráska z kynutého těsta nesmí chybět na žádném vánočním stole. Řeč je samozřejmě o vánočce, která je tradičním symbolem Vánoc. Pokud nemáte čas na přípravu…
Ovocné koláče na plech jsou oblíbeným moučníkem, který můžete péct po celý rok. Proto se vždy hodí mít po ruce univerzální recept, který si přizpůsobíte aktuální sezóně.…
Pokud máte chuť na jablkový koláč, vyzkoušejte tento výborný koláč z nekynutého těsta. Těsto polijte krémem z pudinku a tvarohu, na něj naneste vrstvu strouhaných jablek…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Tvarohové řezy s ovocným želé jsou tak dobré, že jakmile dojíte jeden kousek, půjdete si rovnou pro další dva. Zkuste jim však darovat jednu noc v lednici, aby se…
Na internetu najdete mnoho dobrot připravených z Bebe sušenek. Tato varianta je hodně jednoduchá, ale výborná a osvěžující. Krém je vyšlehaný z tvarohu a zakysané…
Kdo by nemiloval Lotusové karamelové sušenky ke kávě? Udělejte si z nich nepečený řez s nadýchanou smetanou a sladkým banánem. Jednoduchý dezert je za chvíli hotový a…
Kakaový korpus, nadýchaná tvarohová náplň a čokoládová poleva – to je Míša řez, klasika českých moučníků, kterou milují děti i dospělí. Jednoduchý na přípravu a…
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
Mrkvovo-celerová pomazánka je plná zdravých vitamínů a vlákniny, navíc díky tomu, že její základ tvoří hlavně tvaroh a jogurt, obejdete se bez majonézy. Pomazánka tak…
Sezona letního ovoce si žádá pravidelný příděl sladkých ovocných knedlíků. O svůj recept na lahodné tvarohové knedlíky plněné třeba jahodami či meruňkami se podělil sám…
Jednohubky patří bezesporu k nejoblíbenějším pochutinám podávaných na slavnostech a večírcích nebo jako chutný doplněk k pivečku. Vyzkoušejte tentokrát lahodnou…
Rolády z piškotového těsta jsou velmi jednoduché, rychle připravené a plnit je můžeme na mnoho způsobů dle naší chuti. Tvarohová náplň je díky šlehačce nadýchaná a…
Máte rádi domácí langoše, ale nechcete čekat, až těsto vykyne? S tímto receptem na langoše bez kynutí si můžete tuto oblíbenou pochoutku připravit raz dva – křehké a…
Čokoládu nakrájíme na malé kostičky.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky se změklým máslem a cukrem ušleháme do pěny.Přidáme tvaroh…
Smícháme všechny ingredience a vyšleháme je.Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech a zarovnáme do roviny.Poté umícháme náplň, kromě marmelády a…
Těsto, ovoce a drobenka. To jsou tři základní suroviny, které znamenají jediné, a to, že se seběhne celá rodina na ochutnávku. Jemný koláč je z tvarohového těsta,…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…