Vepřová roláda s oravskou slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou pečeni ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou pečeni ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Houbaření je náš národní sport. A co můžeme připravit z nasbíraných úlovků? Třeba lahodnou paštiku. Mix hub doplní jak slanina, tak i česnek, smetana a křupavé mandle.…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Připravíme mísu, kam naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme a dáme do mísy. Přilijeme trochu oleje, rozmarýn, tymián a rozmáčklé stroužky česneku. Takto necháme…
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i…
Chystáte rádi jedlé dárky pro rodinu a přátele? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. Zejména v létě během sezóny grilování udělá radost nakládaný hermelín.…
Srnčí maso patří v sortimentu zvěřiny k jedněm z nejoblíbenějších. Výrazná chuť masa je jen podtržena pečenou kořenovou zeleninou. Rozpadající se, šťavnaté maso si…
Rozpálíme pánev a nalijeme do ní trochu oleje. Přidáme na nudličky nakrájené osolené a opepřené vepřové maso. Vše zprudka opečeme, a jakmile se maso zatáhne, přidáme na…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Omrzely vás klasické přílohy a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Máme pro vás recept na turecké brambory pečené v jogurtu. Hotové jsou za chvíli a marináda s…
Troubu zapneme a termostat nastavíme na 200 °C. Pivo otevřeme a necháme ho stát na kuchyňské lince, aby mělo pokojovou teplotu. Králíka omyjeme a hlavně dobře odblaníme.…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
V našem jídelníčku by neměly chybět ryby, které dodají tělu spoustu zdraví prospěšných látek. Maso ze pstruha je jemné a opravdu chutné a nejvíce vám zachutná na grilu,…
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z…
Původní cibulová polévka pochází z Francie. Vyzkoušejte jednoduchou a vynikající polévku z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Šťavnatá kachní stehna s dozlatova upečenou kůrčičkou vyžadují delší přípravu, čekání ale stojí za to. Podáváme je v osvědčené kombinaci s dušeným červeným zelím. Chutě…
Bramborové klínky jsou dozlatova upečené a promíchané s jemným máslem, které je dochucené pečeným česnekem, bylinkami a petrželkou. Takové brambory si vychutnáte samotné…
Kuličky z mletého masa, orestované na pánvi a dušené na zelenině s rajským protlakem, bylinkami a kořením - to je skvělý nápad na jednoduchý oběd nebo večeři. Jako…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Rybu očistíme (vč. šupin). Citrony nakrájíme na slabé plátky. Nastříháme si kousky provázku dlouhé asi 25 cm. Rybu osolíme z obou stran i…
V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše…