Pistáciový vaječný likér
Recept ještě nebyl hodnocenSezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Na vál prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na kousky, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, které na 30…
Rohlíčky z jemného jogurtového těsta plněné kokosovo-pudinkovou náplní, vás překvapí svojí chutí. Chuť kokosu znásobíte tím, že rohlíčky po upečení obalíte v cukru…
Tvarohový koláč do menší formy, se špaldovou moukou. Vyzkoušejte zdravější, avšak velmi chutnou variantu borůvkového koláče. Ideální na přípravu něčeho malého sladkého…
Vánoce se blíží a vy hledáte originální cukroví? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na dobrotu plnou másla, voňavé vanilky i bílého vína. Jistě se recept stane…
Těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něho kulatou formičkou kolečka, která klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a dáme na…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Mrkev nastrouháme do mísy, přidáme mleté ořechy, cukr, skořici, vanilkové aroma nebo čerstvě nastrouhanou citronovou kůru dle chuti, vejce, olej, mléko a vše promícháme…
Vše smícháme a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme do malého pekáčku vymazaného a vysypaného kokosem.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 40 minut.Dýni nakrájíme na…
Sypké suroviny (mouka, cukr, vanil. cukr, skořic. cukr, jedlá soda, prášek do pečiva, špetka soli) smícháme ve větší misce.V druhé misce si smícháme tekuté suroviny …
Nejdřív na pomalém ohni v nepřilnavém kastrůlku rozpustíme cukr a mícháme, dokud nedostane světle hnědou barvu (nesmí mít hodně tmavou barvu, protože zhořkne). …
Tyto výborné měkké muffiny voní vanilkou a uvnitř skrývají rozteklou čokoládu. Díky ušlehanému sněhu přidanému do těsta jsou muffiny nadýchané a díky máslu a tvarohu…
Ovocný letní koláč s pudinkovou náplní a voňavým ovocem. Výborný ke kávě po obědě, nebo jím můžete potěšit milou návštěvu. Povede se každému, stačí ho zkusit.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů °C . Formu na 12 muffinů vymažeme nebo vložíme papírové košíčky. Do velké mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí. Pak vmícháme…
Každý, kdo doma připravuje domácí vaječný likér má svůj osvědčený recept. K přípravě tohoto likéru budete potřebovat dostatek vaječných žloutků, smetany, kondenzované…
KORPUS: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a potom přidáme postupně po lžících olej a rum. Přidáme…
Pečlivě oddělené žloutky rozmixujeme s trochou mléka, nalijeme do hrnce a přidáme všechny další suroviny, kromě alkoholu..Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme až…
Štrúdl ze staré chalupy je klasika, která nikdy neztratí své kouzlo. Křehké těsto, voňavá jablka a aromatická skořice vytvářejí dezert, jenž připomíná vůni babiččiny…
Proseji mouku a smíchám s cukrem a špetkou sody, přidám žloutek a olej, vlažné mléko, vanilkové aroma. Vmíchám vanilkový jogurt a nakonec opatrně vmíchám sníh z bílku.…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3 x do cesta a opatrne vmiešala drevenou vareškou. Plech 27x37 cm som…
Peprmintky jsou laskominy našeho dětství. Snadno si je můžete udělat i doma, stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. Ten připravíte macerací (louhováním…