Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové řezy s lehkým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 22 kusů

22kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 367 kJ /
4 151 kcal
Bílkoviny55,95 g
Tuky268,83 g
Vláknina8,96 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 514 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy372,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme několika kapkami oleje. Krok 2: V misce ušleháme vejce s cukrem do husté bílé konzistence, přidáme olej, citronovou šťávu a zlehka metličkou promícháme. Pomalu vsypeme přes sítko mouku s práškem, opět promícháme metličkou a těsto vlijeme na připravený plech. uhladíme a dáme do trouby na 5 minut, pak stáhneme teplotu na 170° C a dopečeme cca 5 minut dorůžova (nevyboulí se uprostřed). Krok 3: Zatím připravíme stejným způsobem druhý žlutý plát. Upečený obrátíme na mřížku, stáhneme papír, který opět použijeme a stejným způsobem upečeme. Zatím připravíme těsto tmavé, kde část mouky nahradíme kakaem a vynecháme kůru. Postupujeme stejným způsobem. Všechny 3 pláty necháme úplně vychladnout a připravíme krém. Krok 4: Nejprve ušleháme šlehačku, pak ve šlehací míse našleháme máslo, do kterého postupně po lžících zašleháváme pudink, přidáme citronovou šťávu a poslední 1/3 nastrouhané kůry. Nakonec už jen ručně metličkou vmícháme šlehačku. Polovinu krému navrstvíme a uhladíme na jeden žlutý plát, přiklopíme tmavý, který z jedné strany potřeme citronovou marmeládou, opět dáme krém a zakryjeme žlutým plátem. Vrch stačí lehce poprášit cukrem nebo polít čokoládou. Dáme vychladit a nakrájíme.

Jak na šlehačku. Postup na šlehání vhodný i pro začátečníky

Zveřejněno 17. 4. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Plech 23x32 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové řezy s lehkým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ml1p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové řezy s lehkým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ml1p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, šťáva citronová, mouka polohrubá, kypřící prášek, kůra citronová, mouka, kakao, kypřící prášek, mléko, pudink, cukr, máslo, šlehačka, šťáva citronová, kůra citronová, marmeláda

Přidat fotografie receptu