Slávky středomořské
Recept ještě nebyl hodnocenČesnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se,…
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Na každý dáme trošku okapaného zelí, kousek klobásy a zavineme. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka…
Játra nakrájíme na drobnější kousky a posypeme pepřem, necháme odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a rozpálíme olej. Vsypeme cibuli, necháme lehce rozpěnit,…
Kapra omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Takto připraveného kapra necháme v chladu uležet asi 2 hod. Do misky si dáme vejce, víno, sůl a řádně…
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme jej.Zalijeme jej bílým vínem a necháme marinovat cca 24 hodin. Čím déle, tím lépe.Maso vložíme do pekáčku, zalijeme…
v mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Pokrájené maso pak promícháme se špetkou soli, dvěma lžícemi sójové omáčky a kukuřičným škrobem a necháme nejlépe přes…
Jahňace mäso prešpikujeme cesnakom, potrieme olejom a osolíme. Vložíme do pekáčika.Mäso obložíme pórom na rezaným na kolieska, mrkvou narezanou na hranolčeky a na…
Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno. Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme…
Žloutky oddělíme od bílků a rozšleháme je s bílým vínem. Přidáme mouku, trochu soli a všechno důkladně promícháme. V případě potřeby přilijeme ještě trochu vína.…
Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme. Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně…
Plátky ryby osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvilce přihodíme nahrubo…
Králíka omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Nemáme-li čerstvý tymián, posypeme jej ( králíka, jasné? )sušeným. Obalíme v hladké mouce. V nádobě, ve které…
V pekáčku na másle nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme…
Karfiol uvaríme do polomäkka. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme narezaný karfiol, na kocky nakrájanú paradajku, na pásiky narezanú papriku a…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet. Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané…
Filety lehce zakápneme citronem a necháme chvíli odstát. Potom je osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Rajčata spaříme, sloupneme a zbavíme jadérek.…
Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté…
Na másle si zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou petržel, tykev a cuketu, orestujeme, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem. Zalijeme vínem, necháme…
V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šalotke vhodíme hrášok a…
Filety osušíme,zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky,…
Rúru predhrejeme na 200°C.Do pekáča (najlepšie hlineného ) dáme masť a v rúre ju roztopíme.Pridáme slaninu narezanú na kocky a cibuľu nadrobno nakrájanú. Vložíme späť do…
Dobře očistíme a propláchneme slávky od všech nečistot. Nejlépe jdou očistit jemnou drátěnkou. Otevřené slávky vyhodíme. Najemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na…
Filety zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky, podlijeme…