Telecí ossobuco na bílém víně a muškátovém oříšku
Recept ještě nebyl hodnocenMouku promícháme se solí a pepřem, plátky masa v mouce obalíme. V hrnci, nejlépe litinovém rozpustíme plátek másla a maso z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku promícháme se solí a pepřem, plátky masa v mouce obalíme. V hrnci, nejlépe litinovém rozpustíme plátek másla a maso z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a…
Do vhodné nádoby na marinování dáme koření, olej a 1,5 dcl vína. Rozmícháme. Kuřecí prsíčka rozřízneme na plát a jemně naklepeme. Vnoříme do marinády a necháme minimálně…
Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte…
Vaječná směs: na oleji restujeme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky očištěné a nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, chvilku podusíme, přidáme…
Plátky ryby osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvilce přihodíme nahrubo…
Mangold krátko obvaríme, asi 3 minúty, scedíme a necháme odkvapkať. Potom trocha odložíme vcelku, zvyšok spolu s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou rozmixujeme. Na…
Oloupané hrušky nakrájejte na kostičky. Nasekanou cibulku nechte na másle zesklovatět na pánvi. Přidejte hrušky a chvíli duste. Dejte stranou. V druhé pánvi nechejte na…
Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča,obložíme bobkovým listom,…
V pekáčku na másle nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, zaprášíme moukou a chvilku restujeme.Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do chladničky odležet. Z poloviny těsta vyválíme plát a položíme na dno vymastěné a vysypané…
Karfiol uvaríme do polomäkka. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme narezaný karfiol, na kocky nakrájanú paradajku, na pásiky narezanú papriku a…
Králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokryjeme slaninou, aby se maso nevysoušelo, přidáme plátky másla, podlijeme vínem a pečeme doměkka a dozlatova. Je-li třeba,…
Pekáčik vytrieme cesnakom a vložíme polovicu masla narezaného na plátky. Posypeme polovicou nasekaného kôpru a navrch uložíme osolené pstruhy. Podlejeme vínom a zakryté…
Ryby naporcujeme. Ve vodě se solí, pepřem a oloupanou cibulí uvaříme porce ryb a kapří hlavy. Po zchladnutí obereme od kostí, případně překrájíme na menší kousky.Na…
Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer…
Na másle si zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou petržel, tykev a cuketu, orestujeme, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a pepřem. Zalijeme vínem, necháme…
V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šalotke vhodíme hrášok a…
Filety osušíme,zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky,…
Dobře očistíme a propláchneme slávky od všech nečistot. Nejlépe jdou očistit jemnou drátěnkou. Otevřené slávky vyhodíme. Najemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na…
Filety zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky, podlijeme…
Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně…
Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do vzniklé marinády naložíme plátky krkovice a necháme je odležet alespoň 2 hodiny.Všechny přísady na salátovou zálivku dáme do…
Maso mírně osolíme, posypeme provensálským kořením, potřeme hořčicí z obou stran. Zabalíme do šunky, propíchneme páratky, aby šunka nepadala. Maso zprudka opečeme na…
Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout. Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme…