Zeleninový salát s masem, čočkou a kuskusem

Saláty Doba přípravy: 35 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Saláty Doba přípravy: 35 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

350 g kuřecích prsíček
1 bílá část pórku
1 paprika
1 hrst černé čočky
1 hrst kuskusu
cca 1,5 dl bílého suchého vína
1 lžička kurkumy
3 lístečky šalvěje
olej
3-4 stroužky česneku
sůl
listy ledového salátu
rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji restujeme asi 3 min na malé kúsky nakrájané kuracie mäso.

  2. Pridáme na kocky narezanú papriku, na plátky narezaný cesnak a na kolieska nakrájaný pór. Restujeme ešte asi 3 min.

  3. Prisypeme kurkumu, šošovicu, podlejeme trochou vína a nezakryté restujeme ďalej asi 10 minút. Víno pridávame len po troške, aby sa zmes nepripálila, radšej na viackrát po lyžiciach.

  4. Potom dolejeme do panvice zvyšok vína, vsypeme kuskus, premiešame, zakryjeme, odstavíme z ohňa a 10 min necháme dôjsť.

  5. Medzitým opatrne rozoberieme listy ľadového šalátu, budú nám tvoriť mištičky.

  6. Nakoniec dosolíme, pridáme nadrobno nakrájanú šalviu a opatrne vložíme do „mištičiek“ z ľadového šalátu.
    Ozdobíme paradajočkou a podávame teplé so šalátom a paradajkami. Výborný je aj vychladnutý.

Komentáře k receptu Zeleninový salát s masem, čočkou a kuskusem

K receptu nejsou žádné komentáře.