Tagliatelle v jemnej omáčke s hráškom
Recept ještě nebyl hodnocenV rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šalotke vhodíme hrášok a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šalotke vhodíme hrášok a…
Filety osušíme,zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky,…
Filety zakápneme citronem a zprudka opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přidáme nakrájené cibulky, papriky, podlijeme…
Steaky osušíme, zakápneme citronem a mírně osolíme.V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a steaky zprudka opečeme. Zalijeme vínem, přidáme sušená rajčata a…
Filety osolíme a jemne okoreníme bielym mletým korením. Na panvici na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak a pridáme na kocky narezané paradajky. Krátko…
Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně…
Maso mírně osolíme, posypeme provensálským kořením, potřeme hořčicí z obou stran. Zabalíme do šunky, propíchneme páratky, aby šunka nepadala. Maso zprudka opečeme na…
Králíka osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a králíka z obou stran necháme zatáhnout. Poté králíka vyjmeme a cibuli orestujeme…
Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na stranách nařízneme. Fenykl očistíme a nakrájíme na menší kousky. Jablko zbavíme jadřince a taky nakrájíme.V pánvičce…
Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a…
Příprava: Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem. Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích. Smíchané koření…
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka orestujeme. Pridáme kari, okoreníme, osolíme. Zalejeme vývarom alebo vínom a…
Před samotnou přípravou nasypeme šafrán do 0,5dl (nebo velký panák) vody o pokojové teplotě a necháme chvíli odstát. Připravíme taky vývar, musíme pracovat s teplým…
Zemiaky, cuketu a cibuľu nakrájame na tenšie kolieska. Premiešame so soľou.Zmes dáme do vymasteného pekáčika a polejeme vínom. Zakryjeme alobalom a v rúre na 180°C…
Víno zahřejeme a vložíme do něj meruňky přibližně hodinu před začátkem vaření, aby změkly a nasákly chuť vína.Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme…
Králíka si naporcuji, osolím. Do pekáče si dám nejdřív olej, nakrájenou cibuli na půlkolečka, česnek na plátky a osmažím. Pak přidám králíka, houby i s tím nálevem,…
Na marinádu smícháme a rozetřeme do hladka veškeré ingredience. Chuť by měla být příjemně sladkokyselkavá a ne moc pálivá. Rozkrájenou krkovičku tam vložíme a…
Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla ve větším kastrolu, na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda.Přendat na talíř a udržovat v teple.Ve…
Rozehřejte dvě lžíce oleje v pánvi (nejlépe wok). Osoleného a opepřeného králíka po porcích postupně do hněda opečte.Maso vraťte do pánve, přidejte neloupaný česnek,…
Nejdříve si nakrájíme rohlíky na malé kousky a namočíme v mléce. Smícháme veškeré mleté maso, přidáme, nakrájené vepřové, namočené rohlíky i s mlékem, víno, 1 lžíci…
Maso naporcujeme na díly 1,5-2cm široké, ostrým nožem prokrojíme, ale nedokrojíme do konce. Osolíme z obou stran. Do otvoru vložíme nádivku, spojíme jehlou nebo párátky,…
Otečenú kapustu (Nežmýkať!) prekrojíme a dáme do misky.Pridáme na kolieska narezanú cibuľu, na tenké rezančeky nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, na malé kocôčky…
Jogurt zmiešame so Solamylom, kmínom, prelisovaným cesnakom, chilli, šťavou z limetky, korením a soľou. Potrieme stehná z oboch strán, uložíme do pekáčika a dáme aspoň…
Lák svaříme, houby obalíme a usmažíme. Do láku přidáme bílé víno.Na dno větší sklenice dáme cibuli a koření, na to skládáme vrstvy osmažených hub, které prokládáme vždy…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Retro okénko: Pro školní svačinky za socializmu byly typické chleba v ubrousku, mléko v sáčku a na výletech přesnídávky
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády
Víte, jak na dokonalou krupicovou kaši? Tajemství spočívá v namáčení i finálním zjemnění