Domácí houstičky
Recept ještě nebyl hodnocenNa snídani nemůžete podávat nic lepšího, než voňavé a křupavé houstičky. Jsou tak dobré, že je příště upečete rovnou z dvojité dávky. Zvládnout správné zapletení není…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 704 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,20 g |
| Tuky | 6,80 g |
| – nasycené | 1,20 g |
| – nenasycené | 5,00 g |
| –– mononenasycené | 2,40 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 68,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Na snídani nemůžete podávat nic lepšího, než voňavé a křupavé houstičky. Jsou tak dobré, že je příště upečete rovnou z dvojité dávky. Zvládnout správné zapletení není…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme stromečky (lístečky), které klademe na plech vyložený pečicím…
V české kuchyni se lívance vyskytují čím dál častěji a jsou velmi oblíbenou součástí rodinných snídaní. Ať už máte rádi klasické kynuté nebo třeba jogurtové, vždy si…
Zdravé marokánky jsou lahodnou verzí tradičního cukroví. Plné oříšků, sušeného ovoce a jemně sladěné přírodními sladidly, nabízí tuto zdravější alternativu bez…
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a dobre premiešame. Pridáme vajcia, cukor a nahrubo postrúhané jablká ( nešúpeme ). Všetko spolu premiešame. Na panvici na…
Smažené palačinky mohou být kalorická bomba, připravit je můžeme ale i ve zdravější verzi. Místo mouky do nich přidáme mleté vločky a pro doslazení banán. Podáváme je…
Šťavnaté restované krevety jsou lehkým a přitom elegantním pokrmem, který zvládnete během pár minut. Podávejte je s čerstvou bagetou, zeleninovým salátem nebo jako…
Vločky namixujeme najemno, smícháme s pokrájenými brusinkami a ananasem, přidáme semínka, kokos a rozpuštěný med. Pořádně promícháme mixérem a přidáme tuhý sníh z bílků…
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubo. Orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme maso a restujeme, připečená vrstva na dně hrnce nevadí.Osolíme a opepříme, přidáme…
Cibuli, česnek a špek nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na kousku sádla vyškvaříme špek, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Po asi dvou minutách…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Uvařte rýži v osolené vodě.Hlávku zelí ponořte do vroucí vody, změklé listy postupně obírejte. Zchlaďte a vyřízněte košťály. Vodu uchovejte. Vnitřek hlávky použijte…
Vločky zalijeme horkou vodou a necháme na 20 minut spařit. Mezitím nastrouháme sýr a smícháme ho s rozšlehanými vejci. Spařené vločky smícháme se směsí a zamícháme.…
Zdravý mrkvový dort je alternativou ke klasickým moučníkům. Je plný svěží mrkve, šťavnatého jablka a křupavých ořechů. Po upečení je pak doplněn vrstvou lahodného krému…
Všechny suroviny smícháme v hrníčku (měl by být naplněný maximálně do poloviny, aby nám směs v mikrovlnce nepřetekla).Dáme do mikrovlnky na 3 minuty.Vyklopíme na talířek…
Zápara jsou spařená semínka, podrcená celá zrna (šrot), vločky nebo část recepturní mouky, která se po vychladnutí přidává do těsta na chleba nebo drobné pečivo.Semínka,…
Smícháme vločky, protein, bílky (nevyšlehané), mléko a PDP a nalijeme do vymazané formy. Dáme péct do trouby na 10-15 minut. Mezitím si nastrouháme jablka, která…
Banány vidličkou roztlačíme na kašu. V kastróle roztopíme med, arašidové maslo a kokosový olej. Odstavíme z ohňa a primiešame banány. Vsypeme vločky a semienka a…
Ve větším hrnci rozpalte olej a osmahněte pórek, přidejte maso na malé kostičky a vločky, orestujte.Přidejte mrkev na kostičky a brambory na menší kousky. Osolte,…
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Očištěné odblaněné maso ponoříme do láku, zchladlého na pokojovou teplotu, v uzavíratelné misce uložíme do chladničky na 6-7 dní. Maso musí být celé ponořené a někdy je…
Špagetovú dyňu dáme do tlakového hrnca variť, od začiatku syčania ventilu 15 min. Potom hrniec odstavíme a necháme tak, neotvárame ho, kým samo nepovolí. Potom rozrežeme…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Příprava tohoto cukroví je velice jednoduchá. Pokud nemáte příslušné formičky, můžete použít i sklenky na likér či papírový obal od vajec, jen musíte kalíšky předem…