Gulášová polévka z mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenTato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 kJ / 11 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,73 g |
| – nasycené | 0,47 g |
| – nenasycené | 0,27 g |
| –– mononenasycené | 0,07 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,33 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní…
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt.…
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu,…
Pořádným guláškem potěšíte hlavně muže, ale věřím, že ani ženy neodmítnou talíř s pořádnou porcí masa a božskou vůní po vínu, bylinkách a divokém koření. Jako přílohu…
Vídeňská roštěná patří mezi poklady klasické české kuchyně. Už jen ten samotný název zní vznešeně. Skvělá minutková úprava kvalitního hovězího masa s křupavou cibulkou…
Znojemská omáčka může někomu připadat obyčejná a fádní. Ale když si ji uvaříme sami doma, poctivě a chutně, objevíme zázračnost jednoduché omáčky s nakládanou okurkou.…
Hovězí plátky na houbách jsou skutečně svátečním obědem. Voní lesem, kmínem a poctivou českou kuchyní. Stačí k nim připravit dušenou rýži a dopřát masu dostatečný čas v…
Není vhodnější recept k podzimnímu večeru než pomalu pečené hovězí v lahodné omáčce z červeného vína. Příprava tohoto tradičního francouzského pokrmu sice zabere celé…
Šištičky z kořeněného mletého masa a osmahnuté cibulky patří bezpochyby k jednoduchým a rychle připraveným pokrmům. Čevabčiči upečeme v předehřáté troubě na plechu,…
Pokud rádi navštěvujete asijská bistra, jistě jste někdy ochutnali některou z jejich polévek. Sladkokyselou pekingskou polévku si ovšem můžete připravit i doma a budete…
Hovězí líčka byla dříve odpadovým masem, jejich popularita vzrostla díky televizním pořadům. Upravují se pomalým dušením. Tato jsou dušená na víně a zelenině a podávaná…
Skvělá jednoduchá polévka, vhodná k víkendovému obědu na chatě. Pokud rádi houbaříte, určitě ji vyzkoušejte. Stačí přidat jen pár základních surovin a čerstvě utržené…
Rozlítaní ptáčci jsou oblíbená varianta přípravy hovězího masa. Zvlášť pokud použijeme tlakový hrnec, lze tento recept lehce připravit a mít během hodinky na stole. …
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Máte-li po ruce hovězí maso a chcete z něj rodině připravit nějakou omáčku, nemusíte sahat stále dokola po receptu na guláš, rajskou či španělské ptáčky. Zkuste něco…
Krémová česnečka zahřeje i zasytí. Pečený česnek jí dodá jemnou chuť bez štiplavosti, brambory se postarají o krémovou konzistenci a krutony s petrželkou doladí polévku…
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíte jej z nudliček hovězího zadního masa, dušeného společně s cibulí, rajským protlakem a kořením. Plnou chuť masové…
Svíčková na smetaně je typicky český sváteční pokrm, který je s oblibou podáván na svatbách a rodinných sešlostech. Tradičně se podává s kynutými nebo karlovarskými…
Dokonalá koprovka potřebuje máslovou jíšku, silný hovězí vývar a smetanu, nesmíte ji ošidit. My se tentokrát spokojíme s rychlejší a skromnější variantou. Smetanová…
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Hovězí kližka je při správné a dlouhé přípravě velmi chutná a šťavnatá. Tentokrát ji připravíme na majoránce a česneku. Maso se dusí v troubě, není tak nutné stát u…