Hovězí s estragonovou omáčkou

Suroviny

500 g hovězího masa ( nejlépe nízký nebo vysoký roštěnec)
150 g slaniny
1 PL nasekaného čerstvého estragonu ( nebo o trochu menší množství sušeného)
1 PL dijonské hořčice
1 cibule
250 ml smetany na vaření
200 ml silného hovězího vývaru
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí.

  2. Vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout. Mírně podlijeme, pouze na úroveň masa, pokud máme sušený estragon, v této fázi přidáme a pomalu dusíme do změknutí masa. Podle potřeby doléváme vývar. Pokud máme čerstvý estragon, přidáme ho posekaný, až když vyjmeme měkké maso.

  3. Chvilku povaříme a přilijeme smetanu, podle zvyklostí zahustíme, popř. dochutíme trochou hořčice nebo soli. Provaříme omáčku a vrátíme zpět maso.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Hovězí s estragonovou omáčkou

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Dana61:Danuš, prodávají semínka, ale dávej pozor:-!, mají dva druhy, jeden francouzský ( ten je super) a pak ruský, a ten nemá vůbec žádnou chuť - ovšem, jako spravný Rus, je velmi odolný:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tak tuto bylinku nemám, ale seženu a trvalku zasadím a receptík vyzkouším :-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravená i nafocená dobrota:-p+15:yes::-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Andrejko, tak to je nádhera:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Ještě jsem vám přidala fotku s přílohou;-) a všem děkuji za komentíky, jsem moc ráda, že byste si také pochutnali:-K

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Co k tomu říci. U mne se ví že jsem omáčkovej a toto je jedna ňamková. +bodík 14

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Neodolala bych :-p;-):yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jako vždy:yes::yes:čerstvé bylinky nemají chybu:yes:+9

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: to je k nezaplacení, to mi chybí, sestra je jako Ty, má domeček a pěstuje bylinky, já zase chodím k jedné milé babičce pro bylinky i jako lék i jako bylinky do jídel, je to radost vidět Tvé bylinky u jídel, je to vše provoněné a člověk k tomu vždy vzhlíží, je to zdravé a vzácné;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    varilamyskakasicku:No to víš, snažím se pěstovat, co se dá. Hlavně ty bylinky, protože čerstvé, sluncem provoněné v krámu nekoupíš;-) Díky Ivčo:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pěkně to vypadá, dal bych si to jak s rýží, tak s nokama, vypadá to s estragonem moc hezky, ale Ty jsi asi naše bylinková královna;-) já se snažím někdy také fotit venku, někdy to je záběr o.k. , no ale někdy je to takové došeda, ale dá se, paráda, dávám bodíka;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Eliza:Fotím skoro jedině venku na denním světle

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Andrejko, Ty fotíš za denního světla? To mně vůbec nejde, fotky co udělám, se mi zdají tmavé... Ale já jsem cvakač obecný, Líza dostala k narozkám foťák (o trochu lepší, než můj) a ty její fotky...:yes: Jen zírám a stydím se...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Dooga::-D;-) Sice by měl být pelyněk hořký, ale tahle chuť je taková jemně peprná, vůně dokonce nasládlá, trochu do anýzova, ale velmi málo;-) Já ho mám moc ráda:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: maso estragon hovezi na estrgonu hovězí maso estragon esyragon omacka hovězí maso na estragonu recept na jidlo s estragonem hovězí omáčka hovězí s estragonem hovězí maso s dižojskou omáčkou hovezi maso s omackou hovezi maso ostragon recept estragon z hoveziho sušený estragon estragonova horcice hovězí extragon hovězí potřeme dijonskou hovezi platky recepty estragonov recept estragonová estragonová hořčíce jak vypada anýzova omacka