

Masové koule v kari omáčce
Suroviny
- asi 400 g mletého hovězího masa
- hrst pokrájených hub
- sůl
- pepř
- kurkuma
- kari
- 100 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- 2 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- petrželka
- 4 dcl hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Maso si dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku.
Dochutíme česnekem a kurkumou. Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka osolíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme hotové koule. Krátce ze všech stran orestujeme a zalijeme vývarem a vínem. Po chvilce zahustíme a přidáme smetanu, kam jsme dali kari koření. Povaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec dáme plátek másla.
Podávala jsem se špeclemi. Jinak se hodí rýže i brambor.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde: https://www.facebook.com/pages/Va%C5%99en%C3%AD-a-...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masové koule v kari omáčce
-
Aha
no já kari dala jen do té omáčky. Kari má takovou ostřejší chuť než má kurkuma,tak jsem chtěla do masa jen tu kurkumu
-
terezicka1: vynechám kurkumu(ta už je v kari) a maso dám půl vepřové,půl hovězí.
Vždyť jsem psal, že upravim jen maloučko -
Dekuji
i tak mne zajímá, jaká bude vaše úprava?
-
Uloženo a bod
jen si to maloučko předělám k obrazu svému,ale jen maloučko