Gulášová polévka z líček
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,14 g |
Tuky | 7,65 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévku jsem nechala v hrnci při nižší teplotě dusit v troubě a na sporáku pak už jen vmíchala zásmažku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2017 15:59
Frantiska:
8. 11. 2017 15:58
cathleen: no nechtelo se mi krajet na moc male :) ale je to focene v detskem hrnci na hraní
8. 11. 2017 15:22
Frantiska: jak - nic moc? Krásná
Připadá mi, žes měla větší kousky maska, příště také nenechám krájet tak na drobno.
Děkuji za vyzkoušení i fotku
8. 11. 2017 15:20
fotka nic moc :) ale polevka dobrá. Příště dám místo kořenové zeleniny papriku a rajče :) ať je změna
6. 11. 2017 13:46
Frantiska: jé, vemínko, na to se také chystám - i u nás se dá koupit máte také velmi dobře zásobenou masnu
Anna Kocikova: ne, neurazila, napsala jsi názor, slušný - na rozdíl od Oskerusky. Následná diskuze je náhodou fajn, kéž by tu bylo takových o vaření více.
Tak, jako ty tady na líčka (děsná cena u vás! To bych asi nedala...), tak jsem já koukala třeba na tvé použití kaki v teplé kuchyni (přidávalas, myslím, několikrát k masu) kaki milujeme, je poměrně drahé, nemáme ho často a určitě bych je nevařila s masem. Takže jsem tě chápala, jak to myslíš.
6. 11. 2017 13:18
Ivi,nechtěla jsem svým komentářem rozpoutat nějakou nevhodnou debatu,to mě mrzí.Recept na polévku se mi líbí,ale ve větších městech (alespoň u nás) když náhodou na líčka narazíme,tak se cena pohybuje v rozmezí 180-220kč/kg,což bych opravdu jen na využití do polévky nedala.Jen v případě pro další použití např. ke kapustě,nebo k různým omáčkám
Tak ještě jednou pokud jsem Tě urazila,mrzí mě to.Jen jsem napsala svůj názor.
6. 11. 2017 12:55
Líčka koupena a kilo stalo úplně stejně jako klizka Dokonce v nabídce měli veminko, telecí játra, volskou hlavu, seleci a skopové maso.
5. 11. 2017 20:44
magdalenka: vidíš - kdybych napsala jako ty - 500 g hovězího masa (líčka, kližka aj.), žádná debata by se nekonala Ta tvoje polévka vypadá ještě lépe, než tahle, s tou zeleninou a slaninou, hmmm...!
Myslím, že každá z nich má něco do sebe
Frantiska: doufám, že pokud opravdu uvaříš, bude polévka chutnat Měla jsem ji trochu hustší, než je na fotce - kvůli focení jsem měla v talíři jen trochu polévky, aby byly vidět brambory a maso...
5. 11. 2017 20:39
U nás běžně líčka neseženu,musím si je u řezníka objednatto jen reaguji na Františku a trošinku závidím,že zítra půjde a koupí bez problému
Jinak u mne taky gulášové polévky z párků a různých salámů není gulášová polévka,ale frankfurtská
5. 11. 2017 20:30
casino: ne, nenavážím se do zdejších gulášovek s párky - každý doma jí, jak je zvyklý, klidně i gulášovku s párkem (my tedy raději tu frankfurtskou) - jen jsem odpovídala magdalence na její otázku...
Myslím si, že kližka i líčka jsou na tuto polévku maso velice vhodné, recept na gulášovku z líček jsem potkala i v recepturách pro závodní jídelny. Někdo hulí jak fabrika, my si koupíme líčka (kilo je levnější než dvě krabičky cigaret).
A jak řekl můj muž - než pan Pohlreich hovězí líčka zpopularizoval, téměř nikdo je nekupoval, u nás se prodávala za necelých 80 Kč/kg.
5. 11. 2017 20:25
casino: z mého pohledu je zatím nepřekonaná paella z brambor. A líčka určitě nejsou maso první kategorie.
Ale celá debata mně inspirovala na tolik, že zítra koupím líčka a uvařím polévku mám pocit, že mnohem náročnější bude sehnat pěkné a chuťově dobré brambory v přijatelné velikosti.
5. 11. 2017 20:21
cathleen: ja varím v podstate takto, zásmažku nedávam, ale obyčajne mierne zahustím "strouháním". https://www.toprecepty.cz/recept/10630-kotlikovy-g...
5. 11. 2017 20:18
Níže se pozastavujete nad uzeninami v gulášovce
Myslím, že je to pouze o názvu:
Pokud dá autor receptu např. na "trhanec" bez uzardění do názvu "noky", tak proč by jiný autor nemohl k receptu na "frankfurtskou polévku" dát název "gulášová polévka"
No a v tom druhém případě je rozdíl minimální, že
***
Navážu na Jana Remkova:
Gulášovku, na rozdíl od guláše, vařím obvykle z masa 3. a 4. jakostní třídy
5. 11. 2017 20:18
Jana Remkova: neviem, čo stoja u nás líčka, dávno som nevidela. Ale sem-tam kúpim aj drahšie mäso...alebo držky - aj tie stoja cca 5 euro za kilo! Čo mi príde hrozné.
5. 11. 2017 17:04
magdalenka: Já vařím polévku zásadně z kližky .. , popřípadě z ořezu z hovězích žeber. A myslím, že se nijak neomezuji, ale v podstatě bych souhlasila s oskeruskou. Líčka jsou strašně drahá a u nás v SM kraji i málo dostupná. Ale určitě to bude jedlé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rýžový salát se zeleninou
Přidáno před 42 minutami

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno před 20 hodinami

Česnečka z Loštic
Přidáno před 23 hodinami

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Přidáno 16. 5. 2022 10:51

Cizrnová "pizza"
Přidáno 16. 5. 2022 07:10

Pikantní rukolový salát
Přidáno 15. 5. 2022 15:02
Právě bylo uvařeno:

Květákovo-sýrová roláda bez mouky
uvařil/a kit731
před 10 minutami

Květákové bramboráčky
uvařil/a kit731
před 11 minutami

Rajčatová polévka s cizrnou, bulgurem a špenátem
uvařil/a Petra Dvor.
před 1 hodinou

Zelníky s kuřecím masem
uvařil/a Pstrosinka
před 1 hodinou

Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
uvařil/a Fitulka
před 2 hodinami

Zapečený špenát s brambory a vejcem
uvařil/a Janule25
před 2 hodinami

Fazolový guláš
uvařil/a MarieKris
před 2 hodinami

Smažené nudle s krevetami
uvařil/a Alvinsatya
před 4 hodinami

Míchaná vejce
uvařil/a Dunda
před 5 hodinami

Maminčiny palačinky
uvařil/a harovs
před 20 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: gulášová polévka pohlreich polévka z liček gulášová polévka podle pohlreicha recept na gulášovku polévka z hovězích líček kv;táková polévka recept recept na nejlepší gulášová polévka pohlreich gulášová polévka recept pohlreich gulášová polévka recept zasmaska na gulasovku recepty z hovězí lička polévka pohlreich gulášová polévka z celého masa gulášová polévka hovězí líčka hovězí líčka polévka gulasova polevka od pohlreicha gulášová polevka od pohlreich polévka z hovězích hovězích líček gulášová polévka recept polreich frankfurtska polevka a gulasova polevka rozdil hovězí líčka polévky
Suroviny: líčka hovězí, cibule, zelenina kořenová, brambory, mouka hladká, sůl, česnek, majoránka, pepř černý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, vývar hovězí
Gulášová polévka z líček
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZKkE
32 názorů