Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka z líček

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 11. 2017 17:08

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 258 kJ / 1 018 kcal
Bílkoviny125,14 g
Tuky7,65 g
Vláknina19,70 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 337 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy103,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévku jsem nechala v hrnci při nižší teplotě dusit v troubě a na sporáku pak už jen vmíchala zásmažku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

8. 11. 2017 15:59

Frantiska: :-D:yes:

Frantiska Frantiska

8. 11. 2017 15:58

cathleen: no nechtelo se mi krajet na moc male :) ale je to focene v detskem hrnci na hraní

cathleen cathleen

8. 11. 2017 15:22

Frantiska: :-O jak - nic moc? Krásná :yes: Připadá mi, žes měla větší kousky maska, příště také nenechám krájet tak na drobno.
Děkuji za vyzkoušení i fotku:-K

Frantiska Frantiska

8. 11. 2017 15:20

fotka nic moc :) ale polevka dobrá. Příště dám místo kořenové zeleniny papriku a rajče :) ať je změna

cathleen cathleen

6. 11. 2017 13:46

Frantiska: jé, vemínko, na to se také chystám - i u nás se dá koupit :-) máte také velmi dobře zásobenou masnu :yes:

Anna Kocikova: ne, neurazila, napsala jsi názor, slušný - na rozdíl od Oskerusky. Následná diskuze je náhodou fajn, kéž by tu bylo takových o vaření více.
Tak, jako ty tady na líčka (děsná cena u vás! To bych asi nedala...), tak jsem já koukala třeba na tvé použití kaki v teplé kuchyni (přidávalas, myslím, několikrát k masu) :-8 kaki milujeme, je poměrně drahé, nemáme ho často a určitě bych je nevařila s masem. Takže jsem tě chápala, jak to myslíš.

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 11. 2017 13:18

Ivi,nechtěla jsem svým komentářem rozpoutat nějakou nevhodnou debatu,to mě mrzí.Recept na polévku se mi líbí,ale ve větších městech (alespoň u nás) když náhodou na líčka narazíme,tak se cena pohybuje v rozmezí 180-220kč/kg,což bych opravdu jen na využití do polévky nedala.Jen v případě pro další použití např. ke kapustě,nebo k různým omáčkám:-)
Tak ještě jednou pokud jsem Tě urazila,mrzí mě to.Jen jsem napsala svůj názor.

Frantiska Frantiska

6. 11. 2017 12:55

Líčka koupena a kilo stalo úplně stejně jako klizka :-) Dokonce v nabídce měli veminko, telecí játra, volskou hlavu, seleci a skopové maso.

cathleen cathleen

5. 11. 2017 20:44

magdalenka: vidíš - kdybych napsala jako ty - 500 g hovězího masa (líčka, kližka aj.), žádná debata by se nekonala :-D Ta tvoje polévka vypadá ještě lépe, než tahle, s tou zeleninou a slaninou, hmmm...!
Myslím, že každá z nich má něco do sebe;-)

Frantiska: doufám, že pokud opravdu uvaříš, bude polévka chutnat ;-) Měla jsem ji trochu hustší, než je na fotce - kvůli focení jsem měla v talíři jen trochu polévky, aby byly vidět brambory a maso...

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 11. 2017 20:39

U nás běžně líčka neseženu,musím si je u řezníka objednat;-)to jen reaguji na Františku a trošinku závidím,že zítra půjde a koupí bez problému;-)
Jinak u mne taky gulášové polévky z párků a různých salámů není gulášová polévka,ale frankfurtská;-)

cathleen cathleen

5. 11. 2017 20:30

casino: ne, nenavážím se do zdejších gulášovek s párky :-) - každý doma jí, jak je zvyklý, klidně i gulášovku s párkem (my tedy raději tu frankfurtskou) - jen jsem odpovídala magdalence na její otázku...
Myslím si, že kližka i líčka jsou na tuto polévku maso velice vhodné, recept na gulášovku z líček jsem potkala i v recepturách pro závodní jídelny. Někdo hulí jak fabrika, my si koupíme líčka :-8 (kilo je levnější než dvě krabičky cigaret).
A jak řekl můj muž - než pan Pohlreich hovězí líčka zpopularizoval, téměř nikdo je nekupoval, u nás se prodávala za necelých 80 Kč/kg.

Frantiska Frantiska

5. 11. 2017 20:25

casino: z mého pohledu je zatím nepřekonaná paella z brambor. A líčka určitě nejsou maso první kategorie.

Ale celá debata mně inspirovala na tolik, že zítra koupím líčka a uvařím polévku :-) mám pocit, že mnohem náročnější bude sehnat pěkné a chuťově dobré brambory v přijatelné velikosti.

magdalenka magdalenka

5. 11. 2017 20:21

cathleen: ja varím v podstate takto, zásmažku nedávam, ale obyčajne mierne zahustím "strouháním". https://www.toprecepty.cz/recept/10630-kotlikovy-g...

casino casino

5. 11. 2017 20:18

Níže se pozastavujete nad uzeninami v gulášovce:yes:
Myslím, že je to pouze o názvu:
Pokud dá autor receptu např. na "trhanec" bez uzardění do názvu "noky", tak proč by jiný autor nemohl k receptu na "frankfurtskou polévku" dát název "gulášová polévka" ;-):-):-D
No a v tom druhém případě je rozdíl minimální, že
***
Navážu na Jana Remkova:
Gulášovku, na rozdíl od guláše, vařím obvykle z masa 3. a 4. jakostní třídy:-)

magdalenka magdalenka

5. 11. 2017 20:18

Jana Remkova: neviem, čo stoja u nás líčka, dávno som nevidela. Ale sem-tam kúpim aj drahšie mäso...alebo držky - aj tie stoja cca 5 euro za kilo! Čo mi príde hrozné.

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 11. 2017 17:04

magdalenka: Já vařím polévku zásadně z kližky .. , popřípadě z ořezu z hovězích žeber. A myslím, že se nijak neomezuji, ale v podstatě bych souhlasila s oskeruskou. Líčka jsou strašně drahá a u nás v SM kraji i málo dostupná. Ale určitě to bude jedlé.:-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gulášová polévka pohlreich polévka z liček gulášová polévka podle pohlreicha recept na gulášovku polévka z hovězích líček kv;táková polévka recept recept na nejlepší gulášová polévka pohlreich gulášová polévka recept pohlreich gulášová polévka recept zasmaska na gulasovku recepty z hovězí lička polévka pohlreich gulášová polévka z celého masa gulášová polévka hovězí líčka hovězí líčka polévka gulasova polevka od pohlreicha gulášová polevka od pohlreich polévka z hovězích hovězích líček gulášová polévka recept polreich frankfurtska polevka a gulasova polevka rozdil hovězí líčka polévky

Suroviny: líčka hovězí, cibule, zelenina kořenová, brambory, mouka hladká, sůl, česnek, majoránka, pepř černý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, vývar hovězí

TopRecepty.cz

Gulášová polévka z líček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZKkE