Kuřecí prsa s exotickým nádechem
Recept ještě nebyl hodnocenBazalku opereme, lístky otrháme a najemno nasekáme, přidáme mleté oříšky a olej. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a přimícháme k směsi. Tu nakonec ochutíme solí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bazalku opereme, lístky otrháme a najemno nasekáme, přidáme mleté oříšky a olej. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a přimícháme k směsi. Tu nakonec ochutíme solí,…
Vydatnou polévku z kedlubny a brokolicového košťálu zvládnete připravit do půlhodiny. Talíř této horké zeleninové polévky podáváme ozdobený bylinkami a s dokřupava…
Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev, rozehřejte na ní máslo a opečte na něm kuřecí prsa. Opékejte dozlatova 10 minut a pravidelně je otáčejte.…
Nedělní či sváteční oběd si žádá opravdovou pochoutku. Tou se může stát lahodná vepřová krkovice, která je pečená na červeném zelí. O dochucení se postará nejen víno,…
Kachnu omyjeme a osušíme. Jablka, zázvor, tymián a bobkový list promícháme a touto směsí naplníme bříško. Otvor spíchneme jehlami na ptáčky, nebo zašijeme. Kachnu…
Kuřecí paličky zasypeme italskými bylinkami, osolíme, opepříme a zakapeme lžící olivového oleje. Necháme v chladu odležet.Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky…
Je to rychlovka pro zaměstnané ženy a muže, pokud vaří. Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo kousky tomu odpovídající. Osolíme a opepříme. Opečeme svižně na oleji. Když…
Hladká krémová dýňová polévka patří mezi lahodná jídla, která nám zpříjemní podzimní dny. Dýni tentokrát ještě doplníme sladkým jablkem a trochou kurkumy. K zahuštění…
Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí. Kořenovou zeleninu očistíme , omyjeme, nakrájíme…
Kuřecí rolky plněné sýrem, šunkou a hlívou ústřičnou jsou šťavnaté a jednoduše vynikající. Příprava se může zdát náročnější, ale s naším návodem zvládnete závitky…
Jemné kuřecí maso provoněné kmínem se skvěle doplňuje s nadýchanými bramborovými šiškami. Ideální kombinace pro milovníky domácí kuchyně, která potěší jednoduchou…
Sušené brusinky nasypeme do misky, přidáme sáček švestkového čaje, několik větviček čerstvého tymiánu a zalijeme asi 100 ml vroucí vody. Necháme louhovat, nejlépe přes…
Recept na lahodnou cuketovou polévku s hráškem využijete nejvíce v období velké letní cuketové úrody. Příprava není nijak složitá a zdlouhavá, výtečnou polévku bude mít…
Do vývaru (již osoleného) dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky a obrané kousky masa.Na knedlíčky dáme máslo s olejem na rozehřátou pánvičku a…
Kuřecí řízky nakrájíme na nugetky, osolíme, opepříme a dobře obalíme v kukuřičném škrobu, aby škrob pokryl povrch masa. Rozpálíme olej (olivový i sezamový) a orestujeme…
Klasické italské rizoto inspirovalo k mnoha různým variacím. Připravit ho můžeme i v troubě, což nám ušetří čas v kuchyni. Do upečeného rizota pak stačí vmíchat máslo,…
Pohanka je pseudoobilovina s nezaměnitelnou, zemitou chutí, která se na našem území pěstovala pro svou nenáročnost a výživové vlastnosti. Tato polévka kombinuje skvělou…
Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k…
Bylinky jemně nasekáme a smícháme s kozím sýrem,dle potřeby dosolíme. Kuřecí prsa naklepeme,osolíme,jemně opepříme.Na připravené plátky masa dáme po lžíci bylinkového…
Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opečeme. Slaninu vyjmeme z pánve. Kuřecí prsa nakrájíme na delší "hranolky", osolíme, opepříme a…
Tato netradiční plněná vajíčka jsou nejen chutná, ale i skvěle vypadají. Díky aspiku a pestré náplni vytvoříte z běžného jídla originální pochoutku. Ideální pro oslavy,…
Kuřátka dobře posolíme a uvnitř vytřeme směsí rozpuštěného másla a strouhaného muškátového oříšku Svážeme ve spodní části stehen. Vložíme do římského hrnce, podložené…
Semeleme společně kuřecí prsa a anglickou slaninu. Maso smícháme s vejcem, bílky, smetanou z poloviny našlehanou, pistáciemi, pepřem a solí. Formičky vymažeme máslem a …
Krémová chřestová polévka je oslavou jarní sezóny na talíři. Vyniká svou jemnou chutí, hladkou konzistencí a svěžím aroma čerstvého chřestu. Doplněná o kapku smetany je…