Kuřecí s kapustovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa ( možno použít i stehenní plátky nebo krůtí maso)
150 ml pasírovaných rajčat
2 KL dijonské hořčice
1/2 hlávky menší kapusty
3 jarní cibulky
100 ml suchého sherry nebo bílého vína
200 ml kuřecího vývaru
1 feferonka ( nemusí být)
olej
sůl
pepř
cukr
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a dáme marinovat na hodinu do vymíchané směsi z pasírovanách rajčat, hořčice a špetky cukru. Kapustu si nakrájíme na širší proužky, cibulku na kolečka.

  2. Maso vyjmeme z marinády a opečeme na oleji, přidáme feferonku, kapustu spolu s bílou částí cibulek a chvilku restujeme.

  3. Poté přilijeme marinádu spolu s sherry a vývarem a dusíme, dokud nemáme kapustu měkkou (ne rozvařenou).

  4. Nakonec přisypeme zelenou část cibulek, dochutíme a prohřejeme. Pokud se vám bude zdát omáčka po rajčatech příliš ostrá, může se přilít troška smetany na zjemnění.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 77 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí s kapustovou omáčkou

Tématické fráze: vepřove maso s kapustovou omačkou videorecept kapustova omacka kureci prsa s kapustou kuřeci maso s kapustovou kuřecí prsa s kapustovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo