Indické pečené kuře
Recept ještě nebyl hodnocenKuře pečené na indický způsob je plné barev, chutí i vůní. Kuře naložíme přes noc do marinády, jejímž základem je koření garam masala, česnek a zázvor. Nejvhodnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře pečené na indický způsob je plné barev, chutí i vůní. Kuře naložíme přes noc do marinády, jejímž základem je koření garam masala, česnek a zázvor. Nejvhodnější…
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro…
Tato rychlá a výrazná polévka, je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy potřebujete zahřát, posílit tělo a dodat mu energii. Hotová v hrnečku je za pár minut.…
K nedělnímu obědu se skvěle hodí plátek šťavnatého vepřového masa. Podáváme ho se šťávou a jako přílohu zvolíme kuskus, do kterého pro zajímavější chuť vmícháme česnek a…
Tento pokrm je inspirovaný pestrými chutěmi čínské kuchyně. Restovanou směs zeleniny podáváme se smaženými rybími kousky, obalenými v křupavém a výrazném těstíčku. Jako…
Jemná kuřecí játra se snoubí s bohatým rajčatovým protlakem a křupavou zeleninou, což vytváří dokonale vyvážený pokrm. Ideální volba pro milovníky sytých, ale lehce…
Připravit hráškovou polévku není žádná věda, zvládnou to i začátečníci a to během pouhé půlhodinky. Polévka příjemně voní po majoránce a krásně zasytí. Podávat ji můžeme…
Ředkvičky patří mezi jedny z prvních druhů zeleniny, které sklízíme na zahrádce. Jejich typickou štiplavou chuť můžeme zakomponovat do skvělé polévky. Kolečka ředkviček…
Rychlá krémová polévka s medvědím česnekem vám v chladnějších jarních dnech zajisté přijde k chuti. Na přípravu vám postačí pouze pár základních surovin. Polévka je…
Pečené brambory s vepřovými ocásky vás dostanou svou jednoduchou přípravou. Stačí vše naskládat do pekáčku a péct do zlatova. S minimem práce tak získáte večeři včetně…
Kvalitní kus masa, ke kterému bůček patří, se skvěle hodí na gril. Nakrájený na kostky, dochucený pikantnějším kořením, bude skvělým zobáním nejen k pivu. Grilované maso…
Klasika české kuchyně, která spojuje jemné kuřecí maso s lahodnou , sametově hladkou omáčkou. Podávané s oblíbenou přílohou, například domácími kynutými knedlíky nebo…
Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Plněná paprika je oblíbená klasika české kuchyně, která spojuje jemnou chuť vařené papriky s lahodnou masovou náplní a bohatou rajčatovou omáčkou. Tento vydatný pokrm je…
Naložte vepřovou plec do pikantní marinády, nechte uležet přes noc a druhý den upečte do měkka. Odměnou vám bude plátek šťavnatého masa, který si nejlépe vychutnáte s…
Hlíva patří mezi vyhledávané druhy houby, které můžeme pěstovat i doma. Má specifické aroma a chuť. Kousky hlívy tak můžeme použít třeba na přípravu paprikáše, kde…
Krémová dýňová polévka se zázvorem a pomerančovou šťávou je osvěžující a lehce pikantní. Jemná dýně se spojí s kořeněným zázvorem a šťavnatým pomerančem, smetana zjemní…
V nadcházejících chladných dnech přijde k chuti talíř horké polévky. Krémová česnečka příjemně zahřeje a pomůže v boji proti nemocem. Její příprava je velice snadná a…
Dýňová polévka s pomerančovou šťávou je lahodně krémová a voňavá, s jemně nasládlou chutí dýně a svěžím citrusovým nádechem. Skvěle se hodí jako teplý start do…
Salát z černé čočky kombinovaný s kuskusem, balkánským sýrem, vařeným vejcem a zeleninou je plný vitamínů a bílkovin. Díky čočce má jemně oříškovou chuť, skvěle zasytí a…
Jemný pórkový krém je ideální polévka pro chladné dny. Kombinace pórku, brambor a smetany vytváří hladkou a lahodnou chuť, která příjemně zasytí i zahřeje. Skvěle chutná…
Segedínský guláš, původem z Maďarska, je oblíbený pokrm, který si našel své místo i v české kuchyni. Kombinace šťavnatého vepřového masa, kysaného zelí a papriky…
Zeleninové směsi inspirované nejen indickou kuchyní jsou skvěle výživné a dokonale barevné. Jednou takovou směsí je i tato v receptu. Různorodá zelenina s výrazným…
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky pokrájené brambory,…