Vepřové ocásky v pikantní marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenOcásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací…
Petrželku nasekáme najemno a smícháme s kefírem a zázvorem. Do plátků masa lehce vetřeme chilli koření a vložíme do mísy s bylinkovým kefírem. Promícháme a necháme…
Mnozí mají problém za den sníst dostatek zeleniny. Když si však připravíte tuto zeleninovou směs podle našeho receptu, máte vyhráno. Paprika, pórek, cuketa a navíc i…
Postup: Do 5 litrové sklenice dáme nastrouhaný zázvor, zalijeme vlažnou vodou, přidáme citrony, cukr, kvasinky a živnou sůl. Necháme odležet 24 hodin (nejdéle 28 hodin…
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Očištěné maso nakrájíme na plátky, pak na nudličky velikosti soust a ty obalíme v Solamylu. Omytý pórek i papriku nakrájíme na…
Dýně je neodmyslitelným symbolem podzimu a skvěle se hodí do hřejivých polévek. V této verzi ji doplňuje jablko a špetka zázvoru, které dodají jemně nasládlou chuť i…
Do misky dáme mleté maso, přidáme pomleté uzené, nastrouhaný zázvor, vejce, drobně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, koření a sůl. Dobře promícháme a podle potřeby…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým…
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a…
Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…
Máslo vyšleháme s oběma cukry. Postupně přidáváme vejce, mouku, prášek do pečiva, rum, nasekané ořechy, nastrouhaný zázvor a nakrájená jablka. Těsto nalijeme do…
Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli…
Jemná králičí stehna jsou ideální na přípravu křupavých řízků. Výraznější chuť jim dodává marináda, do které je naložíme přes noc. K smaženým řízkům podáváme vařené…
Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja…
Jemné rýžové nudle se snoubí s čerstvou zeleninou, bylinkami a pikantní zálivkou inspirovanou Asií. Skvělý jako lehký oběd, večeře nebo příloha ke grilovanému masu či…
Asijská kuchyně využije opravdu jakoukoliv část zeleniny. Třeba i zbylé košťály z brokolice, či květáku. Pokud zeleninový základ přidáte k jemnému, krátce orestovanému…
Kuřecí kousky můžete připravit velmi netradičně, s arašídovou omáčkou. Inspirujte se exotickou kuchyní a ugrilujte si marinované kuřecí nudličky na špejlích. K nim…
Nemusíte chodit do restaurace, abyste si mohli dopřát asijskou kuchyni. S tímto receptem uvaříte během chvilky lahodné jídlo, plné orientálních chutí, a bez zbytečného…
Maso nakrájíme na drobné kousky.Vše ostatní připravíme. Zálivku smícháme a necháme rozležet.Wok nebo silnostěnnou pánev rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme trochu…
Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno, očistíme chilli papričku a spolu se zázvorem ji také nasekáme.V rozehřáté široké pánvi na oleji opečeme nasekanou cibuli…
Kuřecí srdíčka očistíme a mírně osolíme.Zázvor a česnek najemno nastrouháme a smícháme s omáčkami a šípkovou zavařeninou.Přidáme do marinády srdíčka a necháme alespoň…
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semeník, oloupeme slupku a nakrájíme na kousky. Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Mrkev spolu s dýní dáme do hrnce, opláchneme,…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády, smíchané ze sojové omáčky, škrobu a špetky pepře. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ale čím déle, tím lépe…
Nejprve smícháme marinádu: Zázvor, česnek, cibuli očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. A přidáme ostatní ingredience kromě vína!!!! V marinádě pečlivě…