Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso tikka masala

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 1. 2015 17:39

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie11 397 kJ / 2 724 kcal
Bílkoviny255,03 g
Tuky147,44 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 720 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy92,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento pokrm, jehož základem je kuřecí maso a hlavně typická orinetální koření jako kari, kurkuma, koriandr, zázvor, naleznete na webových stránkách v různých podobách. V některých recepturách se používá jogurt, kokosové mléko nebo smetana, někde se maso předem marinuje, ale v každém případě má tento pokrm báječně voňavou a lahodnou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jemmy

8. 6. 2017 19:11

radiator: Tady bych chtela podotknout,ze velmi casto tento recept v ruznych obmenach delame.Pokazde je to jina chut,ale vzdy vyborne jidlo.Dodatecne bodik:yes:

radiator radiator

8. 6. 2017 19:00

1974andrea: Andreo, děkuji za příspěvek k tomuto receptu. V poznámce pod receptem jsem také uvedla, že se tato asijská specialita na webových stránkách vyskytuje v různých obměnách přidaných surovin.

1974andrea 1974andrea

8. 6. 2017 16:19

Do pokrmu tikka masala patří i drcená rajčata nebo protlak i čerstvá nakrájená a pak určitě bych nekořenila kari, ale měl by tam být badyán, kardamom, hřebíček, bobkový list, garam masala, římský kmín, kurkuma ... Koření se nejdříve opéká, aby se rozvonělo. Maso se nejprve opravdu marinuje v jogurtu s citronovou šťávou, kořením garam masala a tandoori masala a peče se zvlášť. Přidává se do omáčky až ke konci vaření.

petule

8. 6. 2017 13:48

moc dobré! :yes:

zuzun

30. 1. 2015 22:37

:yes::yes::yes::yes:tikka masala je skvela smes, cpu to do vseho. Jedno z nejlepsich indickych koreni, a kuratko takhle udelany je nebe v hube:-p.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tikka masala kureci masala chicken tikka masala recept tikka masala recept top recepty z kuřecího masa tika masala top recepty kuřecí maso recepty kuřecí maso kuřecí garam masala tikka tikka masala chicken tikka masala tika garam masala tikka maso recept tikka masala chicken tikka massala recept recepty z kuřecího masa tikal masala recept recept tikka garam masala kuřeci maso a garam masala tikka masala top recepty

Suroviny: prsa kuřecí, paprika čerstvá červená, olej, vývar kuřecí, oříšky kešu, koření kari, koriandr sušený, skořice, česnek, kurkuma, šťáva citronová, kůra citronová, zázvor čerstvý, med, mléko kokosové

TopRecepty.cz

Kuřecí maso tikka masala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M2WG