Kuřecí maso tikka masala

radiator Kuchařka: radiator

2 porce Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

2 ks kuřecích prsních řízků
1 ks čerstvých paprik
2 polévkové lžíce oleje
150-200 dl kuřecího vývaru
trochu nahrubo rozdrcených kešu oříšků nebo arašídů
1 polévková lžíce kari koření
1 čajová lžička mletého koriandru
1/4 lžičky skořice
1 stroužek česneku
špetka kurkumy
citronová šťáva
trochu citronové kůry
1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička medu
150 ml kokosového mléka (lze nahradit smetanou se strouhaným kokosem)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari koření, koriandr, skořici, chilli, med, citronovou šťávu a kůru, rozdrcené kešu a zalijeme kuřecím vývarem.

  2. Vše promíchálme a zvolna vaříme 10-15 minut.

  3. Ke konci vmícháme kokosové mléko a chvilku ještě prohřejeme.

    Příloha: divoká rýže parboiled nebo i bulgur

Poznámka

Tento pokrm, jehož základem je kuřecí maso a hlavně typická orinetální koření jako kari, kurkuma, koriandr, zázvor, naleznete na webových stránkách v různých podobách. V některých recepturách se používá jogurt, kokosové mléko nebo smetana, někde se maso předem marinuje, ale v každém případě má tento pokrm báječně voňavou a lahodnou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso tikka masala

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    radiator: Tady bych chtela podotknout,ze velmi casto tento recept v ruznych obmenach delame.Pokazde je to jina chut,ale vzdy vyborne jidlo.Dodatecne bodik:yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator(autor receptu)

    1974andrea: Andreo, děkuji za příspěvek k tomuto receptu. V poznámce pod receptem jsem také uvedla, že se tato asijská specialita na webových stránkách vyskytuje v různých obměnách přidaných surovin.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Do pokrmu tikka masala patří i drcená rajčata nebo protlak i čerstvá nakrájená a pak určitě bych nekořenila kari, ale měl by tam být badyán, kardamom, hřebíček, bobkový list, garam masala, římský kmín, kurkuma ... Koření se nejdříve opéká, aby se rozvonělo. Maso se nejprve opravdu marinuje v jogurtu s citronovou šťávou, kořením garam masala a tandoori masala a peče se zvlášť. Přidává se do omáčky až ke konci vaření.

    Odpovědět

  • petule petule(neregistrovaný)

    moc dobré! :yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    :yes::yes::yes::yes:tikka masala je skvela smes, cpu to do vseho. Jedno z nejlepsich indickych koreni, a kuratko takhle udelany je nebe v hube:-p.

    Odpovědět

Tématické fráze: tikka masala kureci masala chicken tikka masala recept tikka masala recept top recepty z kuřecího masa tika masala top recepty kuřecí maso recepty kuřecí maso kuřecí garam masala tikka tikka masala chicken tikka masala tika garam masala tikka maso recept tikka masala chicken tikka massala recept recepty z kuřecího masa tikal masala recept recept tikka garam masala kuřeci maso a garam masala tikka masala top recepty