

Kuřecí maso tikka masala
Suroviny 2 porce
- 2 ks kuřecích prsních řízků
- 1 ks čerstvých paprik
- 2 polévkové lžíce oleje
- 150-200 dl kuřecího vývaru
- trochu nahrubo rozdrcených kešu oříšků nebo arašídů
- 1 polévková lžíce kari koření
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1/4 lžičky skořice
- 1 stroužek česneku
- špetka kurkumy
- citronová šťáva
- trochu citronové kůry
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička medu
- 150 ml kokosového mléka (lze nahradit smetanou se strouhaným kokosem)
Postup přípravy receptu
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari koření, koriandr, skořici, chilli, med, citronovou šťávu a kůru, rozdrcené kešu a zalijeme kuřecím vývarem.
Vše promíchálme a zvolna vaříme 10-15 minut.
Ke konci vmícháme kokosové mléko a chvilku ještě prohřejeme.
Příloha: divoká rýže parboiled nebo i bulgur
Poznámka od kuchařky
Tento pokrm, jehož základem je kuřecí maso a hlavně typická orinetální koření jako kari, kurkuma, koriandr, zázvor, naleznete na webových stránkách v různých podobách. V některých recepturách se používá jogurt, kokosové mléko nebo smetana, někde se maso předem marinuje, ale v každém případě má tento pokrm báječně voňavou a lahodnou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí maso tikka masala
-
radiator: Tady bych chtela podotknout,ze velmi casto tento recept v ruznych obmenach delame.Pokazde je to jina chut,ale vzdy vyborne jidlo.Dodatecne bodik
-
1974andrea: Andreo, děkuji za příspěvek k tomuto receptu. V poznámce pod receptem jsem také uvedla, že se tato asijská specialita na webových stránkách vyskytuje v různých obměnách přidaných surovin.
-
Do pokrmu tikka masala patří i drcená rajčata nebo protlak i čerstvá nakrájená a pak určitě bych nekořenila kari, ale měl by tam být badyán, kardamom, hřebíček, bobkový list, garam masala, římský kmín, kurkuma ... Koření se nejdříve opéká, aby se rozvonělo. Maso se nejprve opravdu marinuje v jogurtu s citronovou šťávou, kořením garam masala a tandoori masala a peče se zvlášť. Přidává se do omáčky až ke konci vaření.
-
moc dobré!
-
tikka masala je skvela smes, cpu to do vseho. Jedno z nejlepsich indickych koreni, a kuratko takhle udelany je nebe v hube
.