Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenDhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma,…
Hovězí maso v pomalém hrnci je dokonalým pokrmem pro ty, kteří hledají bohatou a hlubokou chuť s minimální námahou. Pomalu vařené hovězí maso se v kombinaci s…
Kuře pečené na indický způsob je plné barev, chutí i vůní. Kuře naložíme přes noc do marinády, jejímž základem je koření garam masala, česnek a zázvor. Nejvhodnější…
Thajská kokosová polévka s kuřetem a houbami je velmi rychle připravena, takže si nachystejte suroviny dopředu, aby jste se zbytečně nezdržovali. Ve středně velkém hrnci…
Vě větší míse smícháme víno, olivový olej, sójovou omáčku, zázvor, kečup, citrónovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme podkovy z omytého a…
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme…
Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme…
Očistíme pórky, zelené části odřízneme, dáme je stranou a pórky nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na…
Skvělou pomazánkou, kde není žádný mléčný výrobek, je tato veganská. Základ má z namočených kešu oříšků, které jsou adekvátní náhradou právě másel a sýrů. K nim dokonale…
Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno, očistíme chilli papričku a spolu se zázvorem ji také nasekáme.V rozehřáté široké pánvi na oleji opečeme nasekanou cibuli…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Sklizeň švestek je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak je využít a patříte mezi milovníky všeho pálivého, můžete z nich připravit chilli švestkovou omáčku. Pikantní…
Pokud chystáte svátečnější oběd nebo večeři, pak se vám určitě bude hodit tento recept. Hovězí na zázvoru a červeném víně se na talíři bude krásně rozpadat a nádherně…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády, smíchané ze sojové omáčky, škrobu a špetky pepře. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ale čím déle, tím lépe…
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari…
Varianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný…
Červené kuřecí curry kostky, přinášejí exotický nádech do vaší kuchyně. Tento pokrm spojuje jemné kuřecí maso s bohatou chutí červené curry omáčky, doplněné o voňavé…
Pokrmy inspirované indickou kuchyní jsou plné zeleniny, výrazného koření a také pikantní chuti. Chutnou a snadnou zeleninovou směs z lilku, rajčat a cizrny si můžete…
Zapneme troubu na 200 °C. Kachní prsa očistíme z vnitřní strany od zbytků šlach. Kůži prsíček nakrájíme do mřížky ostrým nožem a dáme pozor, abychom neřízli do masa.…
Filety osolíme z obou stran mořskou nebo bylinkovou solí a obalíme ve škrobu. Do rozehřáté pánve dáme olej (arašídový) a opečeme filety z obou stran 2 minuty do zlatavé…
Jednou za čas je dobré odlehčit jídelníček, jak od masa, tak i od tradičních pokrmů. Zeleninovou směs z lilku a fazolkových lusků tak můžete připravit třeba na letní…
Nejprve smícháme marinádu: Zázvor, česnek, cibuli očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. A přidáme ostatní ingredience kromě vína!!!! V marinádě pečlivě…
Játra odblaníme a nakrájíme na proužky, do misky dáme vejce, olej, nastrouhaný zázvor, škrob a vodu, všechno rozmícháme, dáme doí směsi připravená játra, ještě zamícháme…