Krůtí stir fry se zeleninou

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut příprava , 10 minut tepelná úprava 1 názor

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut příprava , 10 minut tepelná úprava 1 názor

Suroviny 2 porce

300 g krůtích prsou
olej
miska barevných paprik nakrájených na kostky
cca 10 cm bílé části pórku na jemné kroužky
Volitelně další zelenina:
mrkev na kolečka
mladá hlíva natrhaná na kousky
Zálivka:
2 PL sójové omáčky
1 PL Solamylu
trocha vody nebo vývaru
1 cm čerstvého zázvoru nastrouhaného
1-2 stroužky česneku najemno nasekaného
lžička cukru krupice
lžička soli
chilli paprička dle chuti
sůl dle potřeby
opražené plátky mandlí na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na drobné kousky.

  2. Vše ostatní připravíme. Zálivku smícháme a necháme rozležet.

  3. Wok nebo silnostěnnou pánev rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme trochu oleje, vložíme kousky masa a velmi rychle orestujeme. Vyjmeme z pánve.

  4. Do pánve přidáme ještě trochu oleje a bleskově orestujeme zeleninu, raději po částech.

  5. Vše vrátíme do pánve, přidáme zálivku a za stálého prohazování na pánvi během minuty dokončíme.
    Podáváme ihned s rýží, posypané plátky mandlí.

Poznámka od kuchařky

Stir fry mi vyhledávač nenabídl...

Fakt to musí "lítat". Je to stará čínská technologie přípravy a je založena na bleskové přípravě.

Komentáře k receptu Krůtí stir fry se zeleninou