Kořeněné cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenKřehké mandlové cukroví krásně voní díky použité směsi koření, které mu zároveň dodává výraznou chuť. Po upečení cukroví ozdobíme hořkou a bílou čokoládou. Pečeme ho na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehké mandlové cukroví krásně voní díky použité směsi koření, které mu zároveň dodává výraznou chuť. Po upečení cukroví ozdobíme hořkou a bílou čokoládou. Pečeme ho na…
Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec, ve kterém je možná příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi…
Zázvorové kuře se skvěle hodí do chladnějšího období. Maso je výborně dochucené a skvěle se pojí dušenými paprikami a kurkumovou jasmínovou rýži. Tohle krásně barevné…
Pokud si rádi připravujete mrkvovou šťávu, vyzkoušejte tento skvělý způsob, jak zužitkovat zbylou mrkvovou drť. Měkké bochánky chutnají skvěle, navíc neobsahují moc…
Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájený lilek, zakápneme sojovou omáčkou a dochutíme chilli kořením.…
Do hrnce dáme rozpustit máslo a olivový olej. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a restujeme ji (až začne zlátnout).Mezitím připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme…
Kuře vložíme do velkého hrnce a přidáme tamarind, zázvor, nasekané chilli papričky, citronovou trávu a česnek. Nakrájíme najemno stonky koriandru a přidáme je do pánve,…
Houby 2 malé nebo 1 větší dáme do hrnku, zalijeme teplou vodou a necháme je nabobtnat. Maso nakrájíme na 3 tenké plátky a ty velmi jemně potřeme jedlou sodou. Dáme na 30…
Domácí fresh nápoje si můžete připravit z ovoce, které máte rádi. Zároveň si pohlídáte jeho kvalitu a čerstvost a zanedbatelná není ani finanční úspora oproti kupovanému…
Kuřecí játra na zázvoru nabízí lehce netradiční, ale výraznou a lahodnou chuť. Pokud máte málo času a chcete si opravdu pochutnat, určitě pokrm vyzkoušejte. Servírujte s…
Nejdříve uděláme pyré. Zahřejeme troubu na 200 °C. Rozpůlíme dýni na dvě půlky, vydlabeme semínka a většinu vláknitých kousků. Dýni položíme na plech řezem dolů. Dýni…
Očištěnou cibuli a rajčátka nasekáme na drobné kostičky, zázvor a česnek nastrouháme najemno.Do rozehřáté wok pánve (nebo hrnce) dáme olej a srirachu, přidáme cibuli,…
Máte chuť zpestřit si jídelníček netradičním receptem? S touto pikantní směsí z kuřecího masa, zeleniny a omáček, typických pro asijskou kuchyni ucítíte vůni exotiky i…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Jídlo asijského typu máme většinou spojené s nudlemi. Zde jsou nudle mnoha vůní a chutí doplněné opečeným masem a restovanou zeleninou. Koření k tomuto pokrmu nakoupíte…
Nenáročné jídlo plné živin, které můžete podávat jako bezmasý pokrm nebo jako přílohu k masu či rybě. Dušenou rýži se zelenou čočkou okořeněnou orientálním kořením…
Pokrmy asijských chutí se těší veliké oblibě. Pečlivě připravené hovězí maso bude krásně křehké a voňavé. V kombinaci s lahodným pak choi a rýží, nebo nudlemi, si toto…
Osvěžující kombinaci najdeme v tomto salátu, na který můžeme upotřebit dary naší zahrádky. Štiplavé ředkvičky, křupavý salát, jemná cuketa, to vše nám dá základ lehkého…
Krůtí maso obsahuje minimum tuku, ale zároveň spoustu bílkovin. Pokud patříte mezi milovníky pikantního, vyzkoušejte tuto pikantní krůtí směs s křupavou zeleninou,…
V tomto receptu ochutnáme neotřelou a zajímavou kombinaci vepřového masa a švestek. Pomalu pečenou pečeni ochucenou sladko-pikantní směsí podáváme s pečenými švestkami,…
Dýňový koláč je ideálním spojením podzimních chutí a domácího pohodlí. Jemná náplň z dýňového pyré je krásně kořeněná směsí skořice a zázvoru, což koláči dodává…
Dýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních, podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů, nebo ji…
Výborné bezmasé jídlo z čočky a rajčatové passaty skvěle voní i chutná díky výraznému koření. Pokrm dokončíme přidáním kokosové smetany a podáváme ho s rýží a dozlatova…
Polévku z červené čočky připravíme snadno a rychle, červenou čočku totiž není nutné namáčet předem. Díky batátům polévka dobře zasytí. Lahodnou chuť zajistíme bylinkami…