Rizoto s mletým masem a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme cibuli do růžova, přidáme na plátky nakrájený česnek a mrkev a restujeme cca 20 minut.Přidáme mleté maso, ochutíme solí a pepřem, síiteček rozmarýnu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme cibuli do růžova, přidáme na plátky nakrájený česnek a mrkev a restujeme cca 20 minut.Přidáme mleté maso, ochutíme solí a pepřem, síiteček rozmarýnu…
V rozpáleném ghí nejprve osmahneme nakrájené houby, samozřejmě na mírném ohni. Houby potom vyndáme a v tomtéž osmahneme mleté hořčičné semínko, mletý koriandr, mletý…
Cuketovou směs jsem použila vlastní, domácí, ale lze použít čerstvé cukety a krátce podusit, okořenit a dochutit dle vlastní chuti.Tagliatelle čerstvé domácí vaříme tak,…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Je na vás, zda na nudličky nebo kostičky.V hrnci rozpálíme olej a zeleninu na něm cca 5 minut restujeme.Přidáme koření,…
Rýži rychle a důkladně propereme, scedíme, zalijeme určeným množstvím vody a dáme vařit do hrnce na vaření rýže, nebo dusit do trouby. Na sporáku si připravíme rozvar z…
Prísady na marinádu rozmiešame a stehná do nej naložíme na 12 hod (občas obrátime).Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu len dosklovita a pridáme stehná,…
Nejdříve uvaříme brambory (kdo je zvyklý, uvaří ve slupce). Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na drobné kostky. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme…
Z očištěného masa nakrájíme přes vlákna plátky a z těch proužky cca 1,5 cm. Pak choi očistíme, opláchneme, necháme okapat a přepůlíme podél. Cibuli přepůlíme, sloupneme…
Lilek omyjeme, nakrájíme na asi centimetrová kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme a osušíme. Nastrouháme zázvor, přidáme olej, česnekovou pastu, sůl a…
Kuře naporcujeme na menší kusy(stehna na 2 půlky), osolíme je, posypeme zázvorem a dáme do pekáče na rozpuštěné máslo, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct. Zatím si…
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl.Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce.Rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto.Těsto…
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a na masti podusíme. Pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, paradajky, 2 lyžičky červenej papriky a pomiešame a potom zalejeme 1…
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek, po cca 4 minutkách kmín, přidáme nastrouhaný zázvor a minutku restujeme. Přidáme celou plechovku s rajčaty, 3 kolečka…
Cizrnu předem namočíme aspoň na 12 hodin a poté uvaříme doměkka.Cibuli a česnek nasekáme na hrubo. Zázvor nakrájíme na malé hranolky.Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka…
Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme.Ve woku nebo pánvi zahřejeme…
V malé misce prošleháme všechny ingredience na omáčku a dáme stranou. Očistíme a omyjeme zeleninu, odstředíme nebo necháme okapat. Brokolici rozebereme na růžičky,…
Všechny suroviny rozmixujeme a pak nalijeme rum a přidáme sodovku a led.
Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy.Dip dáme do chladna…
Mleté kuličky: do mísy dáme mleté maso, které dochutíme jemně nastrouhaným čerstvým zázvorem a česnekem, sojovou omáčkou, pepřem a vše dobře promícháme. Směs posypeme…
Stehna z obou stran osolíme a posypeme kurkumou a koriandrem. Poté na zpěněném máslem opečeme, aby kůže zezlátla.Stehna nyní vložíme do pekáčku nebo zapékací misky,…
Tagliatelle dáme vařit dle návodu. Na oleji osmažíme fazolky a dáme je stranou. Poté na oleji osmažíme cibulku, přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájené maso, zázvor,…
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí odstranit jádřinec a…
Mäso nakrájame na malé kúsky a marinujeme 12 hodín v zmesi vína,soli,pepřu,zázvoru,sójovky,nadrobno nasekanej cibule a troche vody.Potom ho prudko opečieme na oleji…
Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku…