Masové kuličky s fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenKuličky z mletého masa jsou velmi oblíbené a dají se připravit na mnoho způsobů, třeba opečené, s pikantní zeleninovou směsí s fazolemi. Ke kuličkám nám stačí krajíček…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuličky z mletého masa jsou velmi oblíbené a dají se připravit na mnoho způsobů, třeba opečené, s pikantní zeleninovou směsí s fazolemi. Ke kuličkám nám stačí krajíček…
Každá kvalitní omáčka potřebuje silný, dobrý, tmavý základ z kořenové zeleniny, cibule a koření. Extrakurzy.cz vám přináší recept na univerzální základ, ze kterého pak…
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, libeček, kurkumu, zalijeme vodou a dáme…
Nejdříve vše připravíme. Nakrájíme cibuli na drobno, česnek na plátky, maso na větší kostky a slaninu na proužky.Na oleji orestujeme cibuli (ne do hněda), přidáme…
V kastrolku rozehřejeme máslo (nepřepálit), vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky, kukuřici, zlehka osolíme, chviličku mírně restujeme (máslo nám nesmí…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Králíka omyjeme, osušíme a rozporcujeme.Na dno pekáče rozložíme osolené a opepřené porce, posypeme nakrájenou slaninou a dokola rozložíme očištěnou a na menší kousky…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Pohanku propláchneme vodou, vsypeme do kastrůlku k odměřenému vývaru, který je skoro vařící, ale už odstavený ze zdroje tepla.Přiklopíme pokličkou a shora a z boku ještě…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Rychlejší verze klasického boršče, která si zachovává plnou chuť i sytost. Mleté maso zkracuje čas přípravy, ale díky zelí, kořenové zelenině, rajčatům a červené řepě…
Vykoštěný králík nakrájený na kousky. Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet. Potom všechno orestujeme na oleji, aby se…
V hrnci osmahneme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření a obě papriky pokrájené na kostičky.Přidáme na malé…
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme…
Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr…
Cibulová polévka s krupicovými nočky má lahodnou chuť po kořenové zelenině opečené na másle. Díky nočkům je polévka příjemně sytá a šmrnc jí dodávají i kousky…
Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Obložené chlebíčky jsou vždy vítaným pohoštěním. Na plátky veky navrstvíme vidličkou bramborový salát, přidáme kornoutky z šunky a debrecínky, vejce, nakládanou okurku a…
Šťavnatá kuřecí prsíčka protknutá klínky uzené slaniny a přelitá jemnou, pikantně vonící omáčkou, jsou sice náročnější na přípravu, ovšem výsledek vás nezklame.…
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme postrouhanou koř. zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub. (pokud použijeme…
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…