Zelenino-dršťková polévka v chlebu
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…
Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…
Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme…
Dršťky důkladně umyjeme ve studené vodě a dáme vařit. Vaříme asi 5 minut, scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou a dáme opět vařit na 5 minut a opakujeme ještě…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, omytý pórek nakrájíme na kolečka a vše orestujeme na másle. Osolíme, přidáme drcený kmín, libeček, kurkumu, zalijeme vodou a dáme…
Očištěné rybí filety vložíme do osolené vody společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou a vaříme, dokud není zelenina a maso měkké.Po uvaření vyjmeme filety a zeleninu…
Z kapra stáhneme kůži a uvaříme spolu se zeleninou, cibulí a kořením na mírném plameni 15 minut. Poté kapra vyjmeme, položíme na teplý talíř, poklademe plátkem másla,…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Do pochmurných podzimních dnů se hodí tato jednoduchá polévka z hovězího masa, zeleniny a hub, načež zasytí kdejaký hladový žaludek. Základem je její dlouhý var, aby se…
Obložené chlebíčky jsou vždy vítaným pohoštěním. Na plátky veky navrstvíme vidličkou bramborový salát, přidáme kornoutky z šunky a debrecínky, vejce, nakládanou okurku a…
Šťavnatá, dokonale proleželá a plná výrazných chutí – vepřová kýta à la zvěřina připravená v pomalém hrnci je jídlo, které si vás získá. Díky pomalému vaření se maso…
Jednoduchý trik, jak ušetřit čas v kuchyni! Připravte jeden základ a proměňte ho ve dvě oblíbené omáčky – rajskou a svíčkovou. Ideální řešení pro chutný oběd bez…
Každá kvalitní omáčka potřebuje silný, dobrý, tmavý základ z kořenové zeleniny, cibule a koření. Extrakurzy.cz vám přináší recept na univerzální základ, ze kterého pak…
Čtvrtky vykostit, z kostí vývar. Plátky masa osolit, opepřit, pomazat hořčicí, naplnit jako klasické "španěláky" a zajistit, jak jsme zvyklí - já spichuji párátky. …
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibulu a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným…
do "papiňáku" dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list./cca 20 min./uvařené jazyky vyndáme -schladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Omáčka podobná smetanové zeleninové "svíčkové" omáčce. Jenom místo masa zkuste pro jednou použít játra. Uvidíte, že tato změna mile překvapí. Je to velmi chutná a…
Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…
Jen málokdo odolá poctivé plněné paprice s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Když se navíc jedná o recept prověřený mistry kuchaři, není potřeba se obávat neúspěchu.…
Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme koleno doměkka. Koleno vyjmeme a nakrájíme, kus odložíme do polévky.Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku, přidáme cibuli a…