Jezevec na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované…
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji spolu s cibulkou opečeme dozlatova. K zeleninovému základu přidáme hovězí mleté a necháme zatáhnout.…
Očištěné a nakrájené žaludky dáme vařit se zeleninou a solí do měkka. Měkké žaludky scedíme a odložíme. Vývar použijeme později. Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme…
Na rozehřáté sádlo nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, na plátky nakrájený česnek a přidáme koření. Vše orestujeme a přidáme maso…
Maso s nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, solí, pepřem a bobkovými listy vaříme ve vodě cca 2 hodiny. Scedíme.Maso obereme od kosti, natrháme na malé kousky,…
Šťavnatá, dokonale proleželá a plná výrazných chutí – vepřová kýta à la zvěřina připravená v pomalém hrnci je jídlo, které si vás získá. Díky pomalému vaření se maso…
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a osmahneme. Přidáme rozdrobené droždí a necháme je rozpustit. Vše zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme…
Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut.Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo…
Rybí polévku má většina z nás spojenou s obdobím Vánoc. Polévku Halászlé, původem z Maďarska, ocení všichni milovníci ryb a můžete si ji uvařit kdykoliv v průběhu roku.…
Jáhly jsou velmi prospěšné pro naše zdraví a v této polévce chutnají skvěle. Výraznou chuť jí dodává orestované droždí a kořenová zelenina. Na závěr ji provoníme…
Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr…
Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme.…
Dršťky důkladně umyjeme ve studené vodě a dáme vařit. Vaříme asi 5 minut, scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou a dáme opět vařit na 5 minut a opakujeme ještě…
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme…
Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, s cibulí restujeme na tuku, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme. Přidáme sůl, kmín a 15 minut povaříme.…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře…
Krky uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Po částečném vychladnutí je obereme a odložíme.Rýži propláchneme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme…
Rybí polévka je tradiční pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména na Štědrý den. Její chuť je výrazná díky čerstvým rybám a restované…
Pokud milujete zvěřinu a troufnete si na přípravu divočáka, vyzkoušejte náš recept - divočáka zde doplňuje smetanová omáčka s pečenou zeleninou, kousky anglické slaniny…
Jednoduchý trik, jak ušetřit čas v kuchyni! Připravte jeden základ a proměňte ho ve dvě oblíbené omáčky – rajskou a svíčkovou. Ideální řešení pro chutný oběd bez…