Hovězí jazyk na černo
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka.Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne,…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou…
Na rozehřáté máslo dáme krupičku a opražíme za stálého míchání.Vklepneme vajíčko a mícháme a vařečkou oddělujeme nočky.Zalijeme vývarem, přidáme koření, zeleninu a…
Vykoštěný králík nakrájený na kousky. Ke králikovi dáme všechny přísady, zamícháme a dáme do lednice na 1-2 dny odležet. Potom všechno orestujeme na oleji, aby se…
Omytá stehna dáme vařit s cibulí, česnekem, nakrájenou zeleninou a kořením. Dostatečně osolíme a uvaříme do měkka.Uvařená stehna zbavíme kůže a kostí. Obrané maso…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
Obložené chlebíčky jsou vždy vítaným pohoštěním. Na plátky veky navrstvíme vidličkou bramborový salát, přidáme kornoutky z šunky a debrecínky, vejce, nakládanou okurku a…
Maso uvaříme se zeleninou a kořením doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru.Máslo vymícháme s česnekem utřeným se solí, přidáme posekanou…
Pokrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu podusíme pod pokličkou na oleji. Posléze zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené…
Omyté drůbky vložíme do studené vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným…
Pekáček vymažeme olejem a naskládáme do něj cibulu a zeleninu nakrájenou na plátky. Na ně položíme porce osolená a opepřená stehýnka, která svrchu potřeme utřeným…
Na másle orestujeme zeleninu, česnek na plátky, přidáme nakrájené brambory, mražené houby, osolíme zalijeme vodou a necháme vařit, až brambory změknou. Nakonec dáme…
Kuřecí prsa nařízneme úzkým a ostrým nožem a vytvoříme v nich kapsu, kterou naplníme špalíčky uzeného bůčku. Sepneme kovovými jehlami nebo párátky a na povrchu osolíme. …
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a osmahneme. Přidáme rozdrobené droždí a necháme je rozpustit. Vše zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme…
Nejprve přichystáme vývar z drobů. Maso vložíme do studené vody, do vajíčka dáme celé koření, cibuli zbavíme vrchní slupky, ale spodní necháme.Osolíme a dáme vařit…
Maso nakrájíme ne větší kostky. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Zelí a kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme. Na másle zpěníme cibuli, na ní opečeme z obou stran maso.…
Do vroucí vody dáme masox a rozdrobené mleté maso. Necháme povařit, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Z másla a mouky si udělámesi světlou jíšku a polévku s ní…
Bůček nakrájíme na tenké plátky - asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen…
Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…
Jáhly jsou velmi prospěšné pro naše zdraví a v této polévce chutnají skvěle. Výraznou chuť jí dodává orestované droždí a kořenová zelenina. Na závěr ji provoníme…
Rajská omáčka potěší snad všechny generace. Lahodná a jemně nasládlá s rozmanitou vůní koření, a hlavně plná zeleniny - taková by měla být. Zaručujeme, že chutná jako ta…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Masopust na vesnici ožívá i v roce 2024: Tradiční masky i veselí jako v dobách dávno zapomenutých
Srbsko na talíři: Srbské ćevapi chutnají úplně jinak než české čevapčiči. Tohle je tajemství jejich šťavnatosti
Domácí vegeta ze sušeného libečku ochutí vývar i bramborovou kaši a vyjde na pár korun