Listové taštičky plněné zelím a uzeným bůčkem
Recept ještě nebyl hodnocenListové taštičky plněné kysaným zelím a uzeným bůčkem jsou ideální svačinkou jen tak do ruky. Jejich příprava je velice jednoduchá a rychlá. Náplně můžete obměnit,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listové taštičky plněné kysaným zelím a uzeným bůčkem jsou ideální svačinkou jen tak do ruky. Jejich příprava je velice jednoduchá a rychlá. Náplně můžete obměnit,…
Zelí vyndáme ze sáčku, překrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy, promícháme zelí s cibulí a opepříme. Můžeme zalít trochou vody ze…
Chystáte se na oslavu a přemýšlíte, jakým pohoštěním ještě zazáříte? Vyzkoušejte tento skvělý recept, který je sice trochu netradiční, ale o to víc zaujme. Tak honem,…
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Kyselost zelí je v salátu umírněna přidáním jablek. Jemně nasekaná cibule dává salátu lehce pikantní chuť. Připravte si zdravou pochoutku, kterou můžete podávat jako…
Mezi klasiku české kuchyně patří oblíbené vepřo, knedlo, zelo, kterou však můžeme připravit trochu jinak. Kořeněné plátky bůčku upečeme v jednom pekáčku společně se…
Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem.Římský hrnec vyjmeme z vody a…
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár…
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji…
Jestli nemáte čas vystávat u plotny, pak je tento recept jak pro vás stvořený. Kuřecí stehna s kysaným zelím a brambory pouze naskládáte do pekáčku, okořeníte, vložíte…
Záviny z listového těsta jsou vděčnou součástí rodinného jídelníčku i vítaným občerstvením na oslavách. Záviny ocení i vegetariáni, mohou se jíst teplé i studené.…
Hospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor a uzeniny vás nepochybně zahřeje i zasytí, což…
Zelí pokrájíme, škvarky pokrájíme nadrobno a přidáme k zelí.Rozšleháme vejce a přidáme k zelí, přidáme mouku a osolíme. Dobře promícháme, spíše prohněteme, nejlépe…
Zelí, jako příloha, má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Kombinace bramborového těsta, kysaného zelí a křupavých škvarků vytvoří dokonalou souhru chutí. Tyto zelňáky si zamilujete už po prvním soustu. Jsou lahůdkou, která vás…
Maso nakrájíme na kostky, zelí nadrobno a smícháme se všemi ostatními surovinami. Směs urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a zakryté upečeme. Jíme s chlebem.
Vepřové maso a kysané zelí k sobě skvěle pasují, a proto je využijte v tomto receptu. Pomalým dušením s kořením a bylinkami získáme dokonalé spojení chutí a maso, které…
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…
Brambory oloupeme a syrové nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nesléváme. Osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky.…
Staročeská příloha, která stojí někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se těmto knedlíkům vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového…