Kuřecí neboli drůbeží maso patří mezi nutričně hodnotné maso bohaté na bílkoviny
Kuřecí neboli drůbeží maso patří mezi velmi oblíbenou součást našeho každodenního jídelníčku. Velkou oblíbenost si získalo nejen svou jednoduchou přípravou a úpravou ale také díky svým výživovým a nutričním hodnotám. Kuřecí maso je bohaté nejen na lehce stravitelné bílkoviny ale i aminokyseliny důležité pro lidský organismus.
Kuřecí maso můžeme připravit nejrůznějšími způsoby
Kuřecí maso je vlastně bílá svalovina, která má velmi jemnou chuť, proto ji můžeme zpracovat téměř jakoukoliv úpravou a hodí se skoro ke všem přílohám.
Nejoblíbenější recepty z kuřecího masa
K nedělnímu obědu se skvěle hodí krásně vypečené na povrchu s křupavou kůrkou a uvnitř šťavnaté kuřátko. Jaký je ale ten správný postup, aby se nám přesně takhle dokonale povedlo? Máme pro vás jednoduchý návod, jak na to.
Netradiční, lákavé, skvěle vypadají a dokonale chutnají: Lahodné šneky z kuřecího masa. Jejich příprava je velmi jednoduchá, připravit se dají jak v troubě tak třeba na grilu.
Nestárnoucí klasika našich babiček, kterou všichni milujeme: Lahodné krémové kuřecí maso na paprice. Pomocí jednoduchého postupu ho zvládne hravě každý.
Vyzkoušejte naše tipy a dejte nám vědět, jak vám chutnalo!
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 20 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 22 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
10 jídel, která zvládnete levou zadní: Menu od polévky až po dezert nejen pro začátečníky
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Kuře pečené na kysaném zelí: Chutná jako kachna, není ale tak tučné a připravit ho snadno zvládne i začátečník