Vejmrda po staročesku
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu ocení všichni milovníci české kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 419 kJ / 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,80 g |
Tuky | 2,68 g |
Vláknina | 13,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 68,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejmrda po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mE9
Moje poznámka
Vejmrda po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mE9
Nejnovější recepty
Nepečený makový koláč
Přidáno před 4 minutami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrušková marmeláda
Michal_amater před 7 hodinami
Domácí kečup
Darwin před 10 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
káťa před 10 hodinami
Sýrová topinka
VendaS před 11 hodinami
Nekynuté koláčky, taštičky - křehké
danielle72 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 12 hodinami
Lečo bez zavařování
David Salamánek před 13 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 14 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 16 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
vejmrda,
vejmrda recept,
vejmrda k zabijačce,
recept na vejmrdu,
krenova vejmrda,
co je vejmrda,
recept vejmrda,
co je to vejmrda,
vejmrd,
jak se dělá vejmrda,
jidlo vejmrda,
vejmrdy,
vejmrda recepty,
křen vejmrda,
recepty vejmrda,
jablka s křenem vejmrda,
vejmrda recepty cz,
pokrm vejmrda,
jablečná vejmrda,
zabijačková vejmrda
Suroviny:
křen,
jablko,
cukr,
sůl,
ocet jablečný,
vývar hovězí
Komentáře (13)
No jo, no... uhodila jste hřebíček na hlavičku
Tak dlouho se chodí s vejmrdou, až se kuchtík utrhne s dalším receptem, že.
https://www.toprecepty.cz/recept/48197-paprikovy-o...
***
U nás (valašskoslováckohanácké pomezi) podáváme poteplu jako "křenovou zálivku" k ovaru při zabíjačce