Vejmrda po staročesku
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu ocení všichni milovníci české kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 419 kJ / 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,80 g |
Tuky | 2,68 g |
Vláknina | 13,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 68,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejmrda po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mE9
Moje poznámka
Vejmrda po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mE9
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 8 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 8 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 9 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 9 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 9 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 12 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 12 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 12 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 13 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 13 hodinami
Tématické fráze:
vejmrda,
vejmrda recept,
vejmrda k zabijačce,
recept na vejmrdu,
krenova vejmrda,
co je vejmrda,
recept vejmrda,
co je to vejmrda,
vejmrd,
jak se dělá vejmrda,
jidlo vejmrda,
vejmrdy,
vejmrda recepty,
křen vejmrda,
recepty vejmrda,
jablka s křenem vejmrda,
vejmrda recepty cz,
pokrm vejmrda,
jablečná vejmrda,
zabijačková vejmrda
Suroviny:
křen,
jablko,
cukr,
sůl,
ocet jablečný,
vývar hovězí
Komentáře (13)
No jo, no... uhodila jste hřebíček na hlavičku
Tak dlouho se chodí s vejmrdou, až se kuchtík utrhne s dalším receptem, že.
https://www.toprecepty.cz/recept/48197-paprikovy-o...
***
U nás (valašskoslováckohanácké pomezi) podáváme poteplu jako "křenovou zálivku" k ovaru při zabíjačce