Postup přípravy
Krok 1: Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.
Krok 2: lososové
5 dkg uzeného lososa v oleji
15 dkg másla
1 1/2 dkg citronové šťávy
Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu. Krok 3: sardelové
16 dkg másla
4 dkg sardelové pasty
Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. Krok 4: hořčicové
6 dkg másla
4 dkg hořčice
Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií. Krok 5: rockforové
10 dkg másla
5 dkg sýra Niva
Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou. Krok 6: kaviárové
10 dkg másla
5 dkg kaviáru
citronová šťáva
Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu.
- bylinkové
10 dkg másla
4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.)
Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě.
- křenové
10 dkg másla
4 dkg strouhaného křenu
Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen.
Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.)
- krevetové 15 dkg másla
5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů)
citronová šťáva
Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
5 dkg uzeného lososa v oleji
15 dkg másla
1 1/2 dkg citronové šťávy
Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu. Krok 3: sardelové
16 dkg másla
4 dkg sardelové pasty
Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. Krok 4: hořčicové
6 dkg másla
4 dkg hořčice
Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií. Krok 5: rockforové
10 dkg másla
5 dkg sýra Niva
Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou. Krok 6: kaviárové
10 dkg másla
5 dkg kaviáru
citronová šťáva
Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu.
- bylinkové
10 dkg másla
4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.)
Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě.
- křenové
10 dkg másla
4 dkg strouhaného křenu
Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen.
Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.)
- krevetové 15 dkg másla
5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů)
citronová šťáva
Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce zdobená ochuceným máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BzQ
Moje poznámka
Vejce zdobená ochuceným máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BzQ
Nejnovější recepty
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 1 hodinou
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 14 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrušková marmeláda
Michal_amater před 3 minutami
Domácí kečup
Darwin před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
káťa před 2 hodinami
Sýrová topinka
VendaS před 3 hodinami
Nekynuté koláčky, taštičky - křehké
danielle72 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 4 hodinami
Lečo bez zavařování
David Salamánek před 5 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 8 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
zdobení vajec,
kaviárové jednohubky,
technika zdobení chlebíčku,
techniky zdobení vajec,
kaviarove vejce,
velikonoční jednohubky,
kaviárová vejce,
jednohubky z vajec,
kaviárové chlebíčky,
zdobení velikonočních vajec,
jednohubky s kaviárem,
jednohubky berušky,
hnětinky,
předkrmy recepty,
recepty nadorty,
sváteční jednohubky,
recept na hnětinky,
techniky zdobení velikonočních vajec,
technika zdobení vajec,
hnětinky recept
Komentáře (3)