Postup přípravy
Krok 1: Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.
Krok 2: lososové
5 dkg uzeného lososa v oleji
15 dkg másla
1 1/2 dkg citronové šťávy
Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu. Krok 3: sardelové
16 dkg másla
4 dkg sardelové pasty
Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. Krok 4: hořčicové
6 dkg másla
4 dkg hořčice
Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií. Krok 5: rockforové
10 dkg másla
5 dkg sýra Niva
Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou. Krok 6: kaviárové
10 dkg másla
5 dkg kaviáru
citronová šťáva
Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu.
- bylinkové
10 dkg másla
4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.)
Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě.
- křenové
10 dkg másla
4 dkg strouhaného křenu
Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen.
Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.)
- krevetové 15 dkg másla
5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů)
citronová šťáva
Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
5 dkg uzeného lososa v oleji
15 dkg másla
1 1/2 dkg citronové šťávy
Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu. Krok 3: sardelové
16 dkg másla
4 dkg sardelové pasty
Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu. Krok 4: hořčicové
6 dkg másla
4 dkg hořčice
Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií. Krok 5: rockforové
10 dkg másla
5 dkg sýra Niva
Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou. Krok 6: kaviárové
10 dkg másla
5 dkg kaviáru
citronová šťáva
Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu.
- bylinkové
10 dkg másla
4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.)
Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě.
- křenové
10 dkg másla
4 dkg strouhaného křenu
Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen.
Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.)
- krevetové 15 dkg másla
5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů)
citronová šťáva
Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejce zdobená ochuceným máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BzQ
Moje poznámka
Vejce zdobená ochuceným máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BzQ
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 12 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 32 minutami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 1 hodinou
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 1 hodinou
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 2 hodinami
Podzimní krémová polévka s opečenou slaninou a kapustičkami
tsmolova před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 3 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 10 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 14 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 15 hodinami
Tématické fráze:
zdobení vajec,
kaviárové jednohubky,
technika zdobení chlebíčku,
techniky zdobení vajec,
kaviarove vejce,
velikonoční jednohubky,
kaviárová vejce,
jednohubky z vajec,
kaviárové chlebíčky,
zdobení velikonočních vajec,
jednohubky s kaviárem,
jednohubky berušky,
hnětinky,
předkrmy recepty,
recepty nadorty,
sváteční jednohubky,
recept na hnětinky,
techniky zdobení velikonočních vajec,
technika zdobení vajec,
hnětinky recept
Komentáře (3)