Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jakmile se na jaře oteplí, začínáme sklízet první zeleninu. Jedná se především o zelené natě přezimující a vytrvalé zeleniny, ale brzy začne vyrůstat i nová úroda. Sklizeň ze záhonů můžeme doplnit planě rostoucími bylinkami.

Jarní počasí, hřejivé sluneční paprsky a občasný deštík dokáží měnit přírodu i naše zahrady doslova ze dne na den. Zelené natě běžně pěstovaných zeleninových druhů a bylin rostou takřka před očima. Na sběr vyrážíme s miskou, nejdříve s malou a později větší, a nožíkem nebo nůžkami. Nejrychlejší je všechnu "zeleň" nasbírat do cedníku nebo děrované misky a pak jednoduše opláchnout.

Co sklízíme ze zahrady nejdříve

Nejdříve sklízíme natě vytrvalých rostlin a přezimující zeleninu. Pokud takové rostliny na zahradě nemáme, můžeme je postupně vysázet a doplnit.

Náš výběr by se dal určitě ještě rozšířit. Na zahradě sklízíme i listy přezimujícího kadeřávku nebo mladé hlízy topinambur, dříve než začnou znovu obrážet. A co máte na jaře nejraději vy? Budeme rádi za vaše rady a tipy.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více